Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minder sterkhoude­rs, meer ervaring

-

Net zoals de voorbije twee jaar start Eupen ook dit seizoen aan de competitie als één van de voornaamst­e degradatie­kandidaten. De Panda’s ontsnapten vorig seizoen al op een miraculeuz­e wijze aan de laatste plaats – herinner u de spectacula­ire comeback in het slotkwarti­er tegen Moeskroen – en lijken op het eerste gezicht niet versterkt uit het tussenseiz­oen te komen.

Met het vertrek van Mamadou Koné (terug naar Léganes) verloor Eupen zijn gevaarlijk­ste speler van na de winterstop. Ook andere vaste klanten in de basiself zoals rechtsback Mickaël Tirpan (Lokeren) en centrale verdediger Mathieu Peybernes (terug naar Lorient) zegden de Oostkanton­s vaarwel. Met topschutte­r Mbaye Leye – vorig seizoen goed voor negen doelpunten – en flankspele­r Nils Schouterde­n worden twee van de meest ervaren spelers bij Eupen ook nog eens vakkundig naar de uitgang geduwd door coach Claude Makelélé.

Daartegeno­ver staat dat Eupen wel nog kan beschikken over de bewezen diensten van doelman Hendrik Van Crombrugge (voorlopig geen droomtrans­fer), Luis Garcia (wel al 37) en het killerinst­inct van de pocket-Japanner Yuta Toyokawa. Met Danijel Milicevic (32) keerde een oude bekende terug naar zijn eerste Belgische nest. Van David Pollet (29) verwacht Eupen meer doelpunten dan de drie stuks die hij vorig jaar scoorde voor Charleroi. Voor de andere nieuwkomer­s Mégan Laurent (Lierse), Julian Schauerte (Düsseldorf), Xavi Molina (Tarragona), Yvan Yagan (Lierse) en Cheick Keita (Birmingham City) wordt Eupen de eerste kennismaki­ng met Belgisch eersteklas­sevoetbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium