Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet op onze lauweren rusten want elk punt telt”

Van WalleKoeke­lkoren maakt zich op voor topper tegen BrouwenMee­uwsen

- (divb)

Tom Van Walle en Dries Koekelkore­n begonnen sterk aan het EK. In Den Haag wonnen ze maandag de openingsma­tch tegen de Polen Kujawiak-Rudol. Vanavond wacht de Nederlands­e kampioen Brouwer-Meeuwsen.

“We zijn naar Nederland vertrokken met de intentie om er een plaatsje bij de beste acht te versieren. Makkelijk wordt dat niet, want de top 20 is fel aan elkaar gewaagd”, zegt Tom Van Walle.

“Maandag hebben we wel een flinke stap vooruit gezet”, haakt Dries Koekelkore­n in. “Veel hangt af van de vorm van de dag. Bovendien zitten we in een erg sterke poule, met ook Nederland en Turkije. Gelukkig valt alleen de vierde in de poule af, maar op onze lauweren rusten kan niet, want in dit EK telt elk punt.”

Tom Van Walle vormt al jaren een duo met Dries Koekelkore­n. Samen hebben zij één doel: de Olympische Spelen in Tokio. “Dat is nog veraf, maar dat is het objectief. Na een moeilijke periode hebben we de voorbije week in Gstaad vertrouwen getankt” zegt Van Walle. “De voorbije maanden liep het allemaal wat stroever nadat we vorig seizoen echt de runners up waren geweest. De ploegen kennen ons nu en iedereen past zich aan ons aan. Dus was het aan ons om antwoorden te vinden. We hebben de voorbije weken even alles geanalysee­rd en het resultaat liet niet lang op zich wachten. In Gstaad werden we vijfde. Dat was onverhoopt, maar het geeft een boost.”

“Hopelijk kunnen we de komende dagen de lijn doortrekke­n. Vanavond, tegen BrouwerMee­uwsen, hebben we niks te verliezen. Zo goed mogelijk spelen en zo veel mogelijk punten sprokkelen is het doel. De Nederlande­rs zijn niet voor niks reekshoofd nummer twee voor het EK in eigen land.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium