Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van The Day Before Tomorrow recht naar Tomorrowla­nd

Dj’s Jens (23) en Zenio (25) spelen deze maand op twee van de grootste festivals

- JAN BRYS

Voor de twee jonge Brasschate­naren Jens De Meyer (23) en Zenio Schnurrer (25) breken drukke dagen aan. De twee dj’s openen donderdag The Day Before Tommorow en sluiten het tweede weekend van Tomorrowla­nd in Boom af.

De jonge twintigers stonden vorig jaar ook al op Tomorrowla­nd. “Dat opende deuren. Zo geraakten we binnen op The Day Before Tomorrow in Brasschaat. We zagen ons aantal boekingen verdrievou­digen. Toch hebben we de interesse die we kregen na Boom niet voldoende uitgebuit”, zegt Jens De Meyer.

Club Noir

Zeen & Myer, zo noemen de jonge dj’s zich, openen The Day Before Tomorrow morgen om 14u. Daarna vertrekt het duo naar Boom om de Tomorrowla­nd-sfeer al op te snuiven. “Om 14u zal het grasveld in het Brasschaat­se park nog niet vol staan, maar we rekenen toch op een kleine duizend toeschouwe­rs.”

Het wordt in Brasschaat een thuiswedst­rijd voor het duo. “We kennen hier heel wat mensen. Van de zenuwen zullen we niet al te veel last hebben, want dat was vorig jaar op Tomorrowla­nd ook niet het geval. Op het podium valt alles stress weg”, zegt Zenio.

Het duo nam vorige zomer het initiatief om een pop-up op te starten in de Hemelhoeve. Het werd jongerenba­r Club Noir. “Dat was een mooie ervaring. We hebben daar veel tijd en energie in gestoken. Maar het is mooi geweest. Het is tijd voor andere dingen, al worden we er nog vaak op aangesprok­en. Heel wat Brasschaat­se jongeren zouden maar al te graag hebben dat er zulke initiatiev­en voor jongeren worden genomen”, zegt Zenio.

Jens De Meyer studeert informaeen tica en zit in zijn laatste jaar. “Ik zal daarin wel een job vinden, maar als dat niet meteen lukt, heb ik het dj’en achter de hand.”

Zenio werkt mee in L’Antipasto, het Italiaanse restaurant van zijn ouders. “Maar ik heb plannen om zelf iets te beginnen in Antwerpen”, zegt Zenio.

Sevn Alias

Intussen wordt op het grasveld naast het kasteel alles in gereedheid gebracht voor de zesde editie van The Day Before Tomorrow. De opstelling is alweer helemaal anders dan vorig jaar. De Nederlands­e rapper Sevn Alias is een van de toppers die op het podium komen. Bij het te verwachten weer moet de kaap van de tienduizen­d toeschouwe­rs worden overschred­en.

Tickets kosten 20 euro. De kassa’s gaan open om 13u.

Zenio Schnurrer Dj ‘‘Van de zenuwen zullen we niet veel last hebben. Dat was vorig jaar op Tomorrowla­nd ook niet zo.’’

 ?? FOTO W&F ?? The Day Before Tomorrow.
FOTO W&F The Day Before Tomorrow.
 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Tomorrowla­nd.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Tomorrowla­nd.
 ?? FOTO JAN BRYS ?? Zenio en Jens.
FOTO JAN BRYS Zenio en Jens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium