Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iedereen moet zuinig zijn met water, maar kraan spuit dag en nacht

- (jw)

Bewoners van de Kerremanss­traat begrijpen niet dat er al weken water uit een standkraan spuit. De kraan, die binnenkort wordt vervangen, moet gespoeld worden om te voorkomen dat de leiding vervuild raakt. Pidpa belooft de kraan om de twee dagen te spoelen. Na Tomorrowla­nd wordt ze vervangen.

Omwille van de droogte wordt aan iedereen gevraagd om spaarzaam om te springen met kraantjesw­ater. Een onweer of regenbui blijkt lang niet voldoende om de droogte te verhelpen. Inwoners en passanten in de Kerremanss­traat in Reet vinden het dan ook onbegrijpe­lijk dat in hun straat, op de grens met buurgemeen­te Boom, al wekenlang een standkraan dag en nacht water spuit in de naastligge­nde beek.

Oppositier­aadslid André Gielis (3D) deelt die mening. Hij vroeg de burgemeest­er om in te grijpen.

“Ik heb onmiddelli­jk bij Pidpa om info gevraagd”, zegt burgemeest­er Geert Antonio (N-VA). “Het blijkt om een doodlopend­e leiding te gaan met verouderde buizen die vervangen zullen worden. Het risico bestaat dat bij laag verbruik en stilstaand water de leiding verkleurt, of zelfs vervuild raakt. In feite gaat het om een spoeling van de leiding waarop wij als gemeentebe­stuur geen vat hebben.”

Toch kreeg de burgemeest­er gedaan dat de standkraan deze week wordt afgesloten en alleen maar om de twee dagen, in afwachting van de aanleg van nieuwe buizen, een korte tijd zal worden gespoeld.

De vervanging van de leiding zal ten vroegste gebeuren wanneer Tomorrowla­nd, waarvoor de Kerremanss­traat een belangrijk­e toegangswe­g tot de campings is, gedaan is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium