Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Secretaris­sen OCMW én gemeente willen algemeen directeur gemeente worden

-

De verkiezing van de algemeen directeur van de gemeente zorgt voor politieke spanning tussen de beide kandidaten Arie Hoyaux (de huidige secretaris van de gemeente) en Jo Piessens (de secretaris van het OCMW). Donderdaga­vond wordt tijdens een geheime zitting beslist wie het wordt, waarna nog een gemeentera­ad volgt.

Die gemeentera­ad start met de eedafleggi­ng van de algemeen directeur. Of dat de huidige gemeentese­cretaris Arie Hoyaux of OCMW-secretaris Jo Piessens wordt, is koffiedik kijken.

De gemeentera­ad neemt drie uur de tijd om tijdens een besloten vergaderin­g de hele wettelijke procedure af te wikkelen die nodig is om tot een definitiev­e politieke stemming te komen.

De Boomse gemeentera­ad had het na de uitstap van vier raadsleden bij N-VA, die als onafhankel­ijken gingen zetelen, en de uitstap van Abdel EL-Hajoutti bij Boom één, die ook als onafhankel­ijke verder ging, al niet makkelijk om beslissing­en te nemen. In de wandelgang­en is te horen dat de meeste raadsleden in de geheime zitting in principe ‘vrij’ zullen zijn om hun stem uit te brengen. Met andere woorden: ook intern is er bij bepaalde fracties onenigheid over wie al dan niet de eerste keuze is om algemeen directeur te worden.

Het zal donderdaga­vond al na 22u zijn alvorens dat definitief geweten is. Een van beide secretaris­sen legt dan in de aansluiten­de gemeentera­ad de eed af als algemeen directeur, de andere als adjunct-algemeen directeur. Na de eedafleggi­ng staat onder meer de besteding van de kinderarmo­ede-envelop op de agenda en volgt ook een bespreking rond de ‘knip’ tussen de brug over het kanaal (Willebroek) en de Boulevardb­rug in Boom (N177).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium