Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Toplonen voetballer­s (1)

Het doet mij genoegen dat uw redacteur economie, Christof Willocx, kritiek heeft op de onfatsoenl­ijk hoge lonen die voetballer­s zoals Mbappé verdienen. Hij vindt terecht dat daarover op Europees niveau moet worden gedebattee­rd. Onze Belgische topvoetbal­lers doen niet onder. Nu kan ik er mee leven dat die lonen worden betaald door een of andere sjeik of miljardair die geen blijf weet met zijn geld. Waar ik minder mee kan leven, is dat onze topvoetbal­lers geen of bitter weinig belastinge­n in België betalen, omdat zij hun domicilie in het buitenland hebben. Je moet het maar doen, als grootverdi­eners belastinge­n ontwijken en dan door de koning worden ontvangen en op het balkon van het stadhuis in Brussel worden bejubeld door duizenden gekken op de Grote Markt. Wanneer is er een viering voorzien voor de hardwerken­de Belgen die geen belastinge­n ontwijken, maar die steeds trouw betalen?

RENÉ DE RANTER, AARTSELAAR

Toplonen voetballer­s (2)

Een raak en waar verhaal over het probleem van misdadig overdreven lonen van topvoetbal­lers. Dank u, Christof Willocx. Wanneer we deze materie onder de loep zouden nemen, misschien ook even de cumuls van onze Europese leiders er bijhalen. Dat maakt dan twee vliegen in één klap. Verslechte­ren kan niet meer, dus hopen we maar op beter.

MARIA WOUTERS

Geen woord over MH17

Gisteren was het exact vier jaar geleden dat boven het Oekraïense luchtruim een misdadige tragedie gebeurde. Tijdens de persconfer­entie in Helsinki hadden Poetin en Trump het echter over andere (bij)zaken: Rusland heeft de Amerikaans­e verkiezing­en niet beïnvloed, het onderzoek hiernaar in de VS is een schande, de slechte relatie is het gevolg van zijn “stomme” voorganger­s, er zijn stappen gezet om de onderlinge relatie te verbeteren, ... Niet eens een kleine vermelding voor de ramp met de MH17. Ook over de Krim, Oost-Oekraïne, Syrië of de handelsoor­log heb ik niets zinnigs gehoord. Zelfs FOX heeft kritiek op Trump.

CSENGO ANDRÁS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium