Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Studenten openen kleinste zomerbar van de regio

- (mati)

Bar Vélo is de kleinste bar van Kalmthout. Het kraampje van Kasper en Beth is maar een vierkante meter groot, maar ze maken er wel de lekkerste smoothies, koffie, homemade icetea en mocktails.

Bar Vélo is een concept van Kasper Tierens (19) en Beth Joosens (20), studenten industriee­l

ingenieur en audiovisue­le kunsten. In de vakantie kunt u bij hen genieten van lekkere dranken. “Wij zijn altijd al geïnteress­eerd geweest in ondernemen”, zegt Beth. “We hebben ook al deelgenome­n aan een ondernemer­sproject van het jeugdhuis Govio.”

“We mogen niet klagen over de verkoop”, zegt Kasper. “Zeker in het weekend gaan de zaken goed. Onze homemade iceteas verkopen dan het beste. Maar onze menukaart wisselt geregeld. Mensen kunnen ons vinden aan het station van Heide, de ingang van de Kalmthouts­e Heide (De Vroente) of op de parking Zuid op de Verbinding­sweg.”

Op weekdagen staan de twee elke ochtend om 5u op om tegen 6u aan het station te staan. “Tijdens de week verkopen we vooral koffie. Mensen hebben toch graag hun bakje troost als ze staan te wachten op de trein.”

Kasper en Beth creëren met dit concept hun eigen vakantiejo­b. “Misschien doen we wel verder in september”, zegt het duo. “Af en toe worden we zelfs gevraagd voor privéfeest­jes.”

Facebook: Bar Vélo

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Kasper en Beth bij hun piepkleine zomerbar.
FOTO MARGO TILBORGHS Kasper en Beth bij hun piepkleine zomerbar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium