Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb het plezier in het spelletje teruggevon­den”

Michael Geerts maakt indruk bij zijn comeback na jaar Amerika

- PATRICK CEULEMANS

Michael Geerts is na een jaartje Amerika terug in België. De 23jarige Antwerpse tennisser maakt meteen indruk op het ITF-circuit en plaatste zich gisteren ook in Knokke (15.000 dollar) voor de kwartfinal­e. De Antwerpena­ar won in de tweede ronde met 6-3 en 6-0 van Braziliaan Gabriel Decamps (ATP 1.519).

In 2016 stond Michael Geerts op de 435ste plaats op de ATP-ranking. Dat was op dat moment zijn hoogste ranking ooit. De studie TEW aan de VUB in Brussel slorpte echter veel energie op. Vorig jaar ging het sportief wat minder voor de Antwerpena­ar en trok hij naar Arizona State, waar hij drie semesters studie en tennis combineerd­e. “Dat jaartje Amerika was voor mij een fantastisc­h avontuur. De trainingen waren intensief, leerrijk en vooral aangenaam en ik hervond het tennisplez­ier. Wil je dit ‘spelletje’ met je studie combineren, dan hoort plezier er echt wel bij. In de States kwam ik dan ook tot de vaststelli­ng dat ik het opnieuw op het ITF-circuit wilde proberen. De Amerikaans­e coaches moedigden me ook in die richting aan”, aldus Michael Geerts.

De 23-jarige Antwerpse tennisser vierde twee weken geleden in Lasne zijn debuut en maakte meteen indruk bij zijn comeback op het internatio­nale toneel. “Ik bereikte de halve finale en dat was een succes. Deze week ben ik in het enkelen in het dubbelspel op het ITFtornooi in Knokke (15.000 dollar) aan het werk. Daarna volgen nog Eupen, Knokke en waarschijn­lijk Damme. Daartussen hoop ik ook op een wildcard voor een ATPchallen­ger. De komende maanden wil ik me verder internatio­naal profileren en mijn ATP-ranking wat opkrikken.”

Of hij zich de komende jaren fulltime met tennis zal bezighoude­n, is nog niet duidelijk. “Eerstdaags zal ik een beslissing moeten nemen: fulltime tennis of mijn master aan de VUB in Brussel afwerken. Met mijn topsportst­atuut kan ik dit over twee studiejare­n afwerken. Op lange termijn hoop ik ooit mijn tennisdroo­m - aan een grandslam deelnemen - nog waar te maken”, besluit Geerts, die zich in Knokke ook in het dubbelspel plaatste voor de halve finale. De Antwerpena­ar won in de kwartfinal­e met Jonas Merckx met tweemaal 6-2 van het Portugees-Braziliaan­s duo Francisco Dias-Gabriel Descamps.

 ?? FOTO RUDY DECLERCK ?? Michael Geerts gisteren aan de slag in Knokke. “In de komende weken moet ik beslissen of ik alles op het tennis ga zetten of nog verder ga studeren.”
FOTO RUDY DECLERCK Michael Geerts gisteren aan de slag in Knokke. “In de komende weken moet ik beslissen of ik alles op het tennis ga zetten of nog verder ga studeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium