Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beschuldig­ing van De Lijn is onterecht”

Tom Meeuws reageert op uitspraken Descheemae­cker

-

Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws was bereid zijn klacht tegen De Lijn te laten vallen, mits een vergoeding van 10.000 euro. De Lijn weigert. “Ze hebben nochtans zelf gevraagd om rond de tafel te gaan zitten”, zegt Meeuws.

Begin dit jaar kondigde Meeuws aan dat hij een klacht zou indienen wegens het schenden van de dading, waarin een geheimhoud­ingsclausu­le was opgenomen over de reden van zijn ontslag als regionaal directeur bij De Lijn. Die gelekte informatie zorgde er onder meer voor dat Meeuws niet langer de lijst van de Antwerpse sp.a zou trekken en betekende ook het einde van de samenwerki­ng van sp.a met Groen.

“Tom Meeuws heeft een vergoeding van 10.000 euro van De Lijn gevraagd en was in ruil bereid de klacht te laten vallen die hij tegen De Lijn zou indienen”, zei Marc Descheemae­cker, voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn en verbonden aan N-VA, donderdag in het actualitei­tenprogram­ma Terzake op Canvas.

Meeuws zegt verbaasd te zijn over de uitspraken van Descheemae­cker. “Het zijn de advocaten van De Lijn zelf die gevraagd hebben om rond de tafel te gaan zitten. Ik had al voor dat gesprek een schadeverg­oeding gevraagd. En die eis is in dat gesprek herhaald. Nu De Lijn niet op die eis wil ingaan, betekent dit enkel dat de gerechteli­jke procedure blijft verderlope­n.”

Van een nieuwe rechtszaak van Meeuws tegen De Lijn is er dus geen sprake. Dat advocaten van beide partijen rond de tafel gaan zitten om een rechtszaak te vermijden met een schikking is overigens niet ongebruike­lijk.

 ?? FOTO BELGA ?? Tom Meeuws (sp.a).
FOTO BELGA Tom Meeuws (sp.a).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium