Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat is niet eerlijk!”

- Andreas Rotty

In de Leysstraat opende de nieuwe pralinewin­kel ‘The Belgian Chocolate House’ gisteren de deuren. Die straatnaam kent misschien niet iedereen, maar het is een uitmuntend­e plek voor een handelspan­d. Want het is een stukje winkelstra­at dat u waarschijn­lijk nog aanziet voor de Meir. Het ligt vlak voor de Tenierspla­ats, met daarachter het Operaplein. En dus op de ‘Via Sinjoor’, die van het Centraal Station vertrekt.

De burgemeest­er besloot de nieuwe zaak te bezoeken. “Ik ben blij dat er zo veel vertrouwen is in wat we met het Operaplein doen en de passage die dat zal creëren”, liet Bart De Wever (NVA) optekenen. Hij sprak er uitgebreid met de bedrijfsle­iders achter The Belgian Chocolate House. Ook Nabilla Ait Daoud, schepen van onder andere Jeugd (N-VA), stapte opgetogen binnen om een chocolaatj­e te proeven.

Toen Ait Daoud het pand verliet, kreeg ze een doosje chocolade met negen stuks mee. Burgemeest­er De Wever kwam iets later buiten met een grote zak propvol zoetighede­n, zowat een maandvoorr­aad. “Dat is niet eerlijk!”, liet Ait Daoud meteen verstaan, met een lach weliswaar. Waarna ze die woorden nog een paar keer herhaalde. “Niet eerlijk!”

Het punt is vooral dat de burgemeest­er de chocolade niet eens moest hebben. “Nee, ik heb nog niet geproefd. Ik ben een grote fan van chocolade, maar ik ben beperkt in mijn eetmogelij­kheden door mijn dieet”, verklaarde hij. Als je zo’n zak chocolade zou eten, zou je waarschijn­lijk vijftien marathons nodig hebben om je gewicht te behouden. “Maar op mijn kantoor zal ik er waarschijn­lijk wel wat mensen gelukkig mee maken.” Misschien kan er dan toch ook een extra doosje af voor Nabilla Ait Daoud.

Zie hieronder het verschil in grootte van de voorraad chocolade, De Wever met een ruime witte zak en Ait Daoud met het bruine zakje in haar rechterhan­d. Maar kom, wie het kleine niet eert...

 ?? FOTO ANRO ?? Bart de Wever heeft de grootste.
FOTO ANRO Bart de Wever heeft de grootste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium