Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgische pralines scoren op Via Sinjoor

The Belgian Chocolate House opent winkel vlak bij Meir en wil ook andere wereldsted­en veroveren

- ANDREAS ROTTY

The Belgian Chocolate House heeft gisteren een filiaal aan de Meir geopend. Het concept brengt de grote chocoladem­erken van ons land samen. Na Antwerpen mikt The Chocolate House eveneens op andere wereldsted­en.

de nieuwe winkel vindt u pralines van Neuhaus, Corné en Pierre Marcolini, enkele van dé Belgische chocoladem­erken. Nougat, vanille, truffels, nootjes, er wordt gegoocheld met ingrediënt­en om de chocolade telkens een nieuwe invulling te geven.

Als locatie koos het overkoepel­end bedrijf Internatio­nal Duty Free (IDF) de Leysstraat. Dat is het stukje tussen de Meir en de Tenierspla­ats, die verder leidt naar het Operaplein, waar u binnenkort over kan wandelen. Recht op de grootste winkelas van de stad dus, de Via Sinjoor.

Er zijn al winkels in de luchthaven­s van Zaventem (4) en Charleroi (1) en in het treinstati­on Brussel-Zuid (2). Ook in Nairobi in Kenia en de stad Luxemburg staan al een filialen van The Belgian Chocolate House. Ant- werpen is de eerste Belgische stad waar een zaak komt die in een winkelstra­at ligt, en dus niet in een luchthaven of treinstati­on.

“Antwerpen is ideaal”, geeft Nicolas Van Brandt te kennen, hij is CEO van IDF. “Er is een goede mengeling van mensen. Zeker op deze locatie is er veel passage. Met de Zoo en het Centraal Station dichtbij, zullen ook de toeristen hun weg vinden.”

Zijn plannen zijn groots. “We willen uitbreiden naar andere wereldsted­en zoals New York, Washington, Londen, Dubai en Tokio. We zoeken er momenteel betaalbare panden. We noemen het allemaal ‘Belgian chocolate’, omdat mensen zo weten dat het kwaliteit is. Zoals je bij gereedscha­p meteen weet dat ‘Duits’ goed en oerdegelij­k is.”

Rijtje wereldsted­en

“Ik ben erg blij dat we in het rijtje wereldsted­en zullen staan”, zegt burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). Hij vindt het belangrijk dat net op deze plek nieuwe initiatiev­en komen, nu het Operaplein bijna toegankeli­jk is voor voetIn gangers. “Het is duidelijk dat er vertrouwen is in de werken die we uitvoeren en de passage die we zullen creëren. Bovendien is het een erg mooie winkel.”

U zult er de komende weken kunnen kijken hoe maître-chocolatie­rs aan het werk zijn om de chocoladen lekkernije­n te bereiden. In een workshop kan u ook zelf enkele handelinge­n uitvoeren. Inschrijve­n is niet nodig, gewoon binnenwand­elen is voldoende. Volgende week begint een chocolatie­r van Neuhaus, de week nadien een van Pierre Marcolini en daarna een van Corné.

 ?? FOTO JVDP ?? CEO Nicolas Van Brandt is tevreden met het nieuwe filiaal in Antwerpen. “Het is een mooie locatie, met veel passage”, vindt hij.
FOTO JVDP CEO Nicolas Van Brandt is tevreden met het nieuwe filiaal in Antwerpen. “Het is een mooie locatie, met veel passage”, vindt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium