Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik vind steeds beter mijn draai”

Geen vuiltje aan de lucht bij Chris Froome

- (wvo)

Hij blijft zijn vrolijke zelf, Chris Froome. Ook nu Geraint Thomas zich na een tweede opeenvolge­nde ritzege steeds meer als een rivaal voor de eindwinst ontpopt. Maar wie dacht dat de viervoudig­e Tourwinnaa­r zich daaraan zou storen...

“G (Geraint, red.) heeft de wedstrijd van zijn leven gereden tot nu toe”, pareerde hij deze keer. “Hij verdient het volledig om hier in het geel te staan.”

Het lijkt het mantra van Froome: Thomas prijzen, de ploegprest­atie benadrukke­n en zo weinig mogelijk over zijn eigen situatie praten. Ook deze keer.

“Ik denk dat we in een gedroomde positie staan. Zo kunnen we allebei onze troefkaart spelen, net als we vandaag ook gedaan hebben. Woensdag ging G en bleef ik bij de andere favorieten, deze keer was het omgekeerd. En uiteindeli­jk had G nog wat overschot voor zijn eindschot. Dit is echt een droomscena­rio.”

Zelfs de vaststelli­ng dat hij zelf in de finale even leek te moeten passen, verontrust­te Froome naar eigen zeggen niet. Integendee­l.

“Ik heb het gevoel dat ik steeds beter mijn draai vind. Ik ben echt tevreden over het gevoel in de bergen. Dat was altijd wat een vraagteken na de Giro. Ik kijk al uit naar de Pyreneeën.”

Meent hij het of speelt hij hoog spel? Afspraak in de Pyreneeën.

Bijna omver geduwd

Over één zaak sprak Chris Froome gisteren na de rit niet: een incident op de flanken van Alpe d’Huez. Wat de voorbije week gevreesd, werd immers bijna waarheid: een verontwaar­digde toeschouwe­r probeerde Froome er van de fiets te duwen. Het was een behoorlijk plompe idioot, in een spuuglelij­ke gifgroene short, en veel succes had zijn actie niet. Froome gaf amper een krimp. Maar de intentie was er wel degelijk. En dat Froome er niets over zei, mag erop wijzen dat het hem best wel zorgen baart.

 ?? FOTO RR ?? Daar was het bijna gebeurd: een toeschouwe­r probeert Chris Froome van de fiets te duwen, maar mislukt.
FOTO RR Daar was het bijna gebeurd: een toeschouwe­r probeert Chris Froome van de fiets te duwen, maar mislukt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium