Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plots lag ik tegen de grond”

Vincenzo Nibali geeft op met breuk in rugwervel

-

Vincenzo Nibali komt vanmiddag in Bourg d’Oisans niet meer aan de start. Het nummer vier in het algemeen klassement kwam gisteren op ruim vier kilometer van de finish zwaar ten val, kwam nog wel in het zog van de besten over de streep, maar werd vervolgens naar het ziekenhuis van Grenoble afgevoerd. Daar bleek dat de Italiaan een ruggenwerv­elbreuk had opgelopen. Verder onderzoek moet duidelijk maken of vier weken rust volstaan of dat er een operatie moet volgen. Slecht nieuws dus voor De Haai van Messina, met het oog op het WK op 30 september – zijn grote doel voor dit seizoen – al maakte zijn entourage zich gisteravon­d wel nog sterk dat dit niet in het gedrang zal komen.

Wat er precies gebeurd is, weet Nibali zelf niet meer en was ook niet op te maken uit de tv-beelden. Daar lag de renner plots op de grond. “Er reden twee politiemot­ards in mijn buurt”, sprak hij. “Ik wilde Froome volgen, want die versnelde. Maar plots was er een opstopping, een harde klap en lag ik tegen de grond.” Hoe dan ook: de gevolgen voor Nibali waren groot. “Het eerste moment kon ik nauwelijks ademen. En ook nu doet het nog bijzonder veel pijn. Ik kan niet eens rechtop staan.”

Ploegarts Emilio Magni liet bovenop Alpe d’Huez al enkele scans nemen in de service medicale. Daarna werd Nibali naar Grenoble gebracht, waar het harde verdict volgde. (wvo)

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium