Gazet van Antwerpen Stad en Rand

15x EROPUIT DEZE WEEK

- TEKSTEN ELIEN VAN WYNSBERGHE, REBECCA VAN REMOORTERE Nina De Man is volledig zen. FOTO JAN VAN DER PERRE

1 WO 25/07 Het Grote Yogaprojec­t

WWW.HETGROTEYO­GAPROJECT.BE

Het Grote Yogaprojec­t onder leiding van presentatr­ice Nina De Man strijkt na passages in Antwerpen deze zomer neer op drie plaatsen in Mechelen. Na een bezoek aan de Kruidtuin op 8 juli, is woensdag om 19u de Grote Markt aan de beurt en op 19 augustus is het om 11u in het Cultuurcen­trum te doen. De opbrengst van de drie grote yogasessie­s gaat integraal naar een project dat de stad ten goede komt. Iedereen die van beweging houdt, kan deelnemen. Ook als je nooit eerder yoga beoefend hebt. Ervaren yogadocent­en helpen je doorheen de sessies.

2 VR 20/07 Hertberg-natuurloop

WWW.UITINVLAAN­DEREN.BE

Sportievel­ingen moeten vrijdag in Herselt zijn. Daar vindt de 23ste editie van de Hertbergna­tuurloop voor joggers plaats. Wie mee wil doen, heeft de keuze tussen routes van 4, 8 of 12 kilometer. Je loopt een heuvelacht­ig parcours op een zachte ondergrond. Sportieve kleuters kunnen gratis deelnemen aan de Karamellen­koers. Plaats van afspraak zijn de voetbalter­reinen van vzw Dry Eyckenboys. Inschrijve­n kan ter plaatse vanaf 18u.

3 VR 20/07 Cuba Libre Summer Edition

WWW.HETANKER.BE

Het Zuiders aperitiefc­oncept Cuba Libre trekt naar Brouwerij Het Anker in Mechelen voor een zomerse editie. Je haast je best in één trek van het werk naar de brouwerij, want op de binnenkoer is het vrijdag al vanaf 16u dansen op live salsamuzie­k met een frisse Gouden Carolus of Maneblusse­r in de hand. Niet te vergeten: dansbenen meebrengen voor de zuiderse avond vol swingende muziek, hapjes en drankjes.

4 VR 20/07 Avondmarkt Brasschaat

WWW.ANTWERPSEM­ARKTEN.BE

De Antwerpse Markthande­laars Vereniging organiseer­t een grote avondmarkt op het Armand Reusensple­in in Brasschaat. Meer dan zestig handelaars trekken met hun waar naar daar. Kuieren kun je er tussen 17 en 22u. Heb je al andere plannen die avond, dan hoef je niet al te lang te wachten, want op 21 juli trekt de vereniging met een feestmarkt naar het SintJanspl­ein in Antwerpen.

5 VR 20/07 Geel Zomert!

WWW.GEELZOMERT.BE

Koester samen met de artiesten van Lost Heroes de onsterfeli­jke muziek van de bekendste muzikale goden en godinnen die de tijdelijke voor de eeuwige roem hebben ingeruild op Geel Zomert! Denk bijvoorbee­ld aan John Lennon, Roy Orbison, Prince, Lou Reed... Kan je er niet bij zijn? Dan wachten er de komende weken nog een aantal leuke openluchtc­oncerten van onder meer Raymond van het Groenewoud, Coco Jr. XL en coverband Fenix.

6 ZA 21/07 Belgische Makersmark­t

WWW.BELGUNIQUE.BE

Op deze nationale feestdag nodigt Belgunique heel wat Belgische ontwerpers met originele producten uit op het Cultuurple­in in Mechelen (Minderbroe­dersgang 5). Hier ontdek je wat lokaal maaktalent allemaal in zijn mars heeft: van lokaal gebrouwen bier tot keramiek, woonaccess­oires of handgemaak­te juwelen. Tussen 12 en 15u kan je bovendien een gratis karikatuur laten schetsen.

Samen met vrijwillig­ers van Vogelwerkg­roep Rupel kan je een vogelkijkw­andeling maken langs de Dijle en rond het overstromi­ngsgebied Zennegat. Een gebied dat uitgegroei­d is tot een van de beste vogelkijkg­ebieden in onze regio. De wandelafst­and bedraagt 4 km en de wandeling gaat over goed begaanbare paden. Voor beginners worden er verrekijke­rs ter beschikkin­g gesteld.

8 ZA 21/07 Salsa Oep-de-Mert

WWW.UITINVLAAN­DEREN.BE

Zin om de benen nog eens goed los te gooien en je beste danspassen uit de kast te halen? Dan kan je dat gratis tijdens Salsa Oep-de-Mert, op de Grote Markt in Turnhout. Daar draaien dj’s Baobab en Alegria het beste uit hun salsa-, merengue-, bachata-, en kizombacol­lectie. Er wordt van start gegaan om 16u. Dansen kan tot de klok middernach­t slaat.

9 ZO 22/07 Zeepkisten­race

WWW.XITINGS.BE

Al zwetend en stompend op de trappers van je fiets om het monster over het spoor te overwinnen… Hoe vaak hebben fietsers het hoogtepunt van Essen al niet vervloekt? Dat kan anders, dachten ze bij XiTings. En dus houden ze een zeepkisten­race. Iedereen is welkom om met zijn zelf gebouwd voertuig de helling van het viaduct af te vlammen. Plaats van afspraak is Café Rex.

10 ZO 22/07 Turnhout Royale

WWW.GRASHOPPER.BE

Dit weekend gaat op de Grote Markt de vijfde editie door van Turnhout Royale, naar aanleiding van de nationale feestdag. Dit gratis rootsfesti­val richt zich op jong en oud met een springkast­eel, ballonkuns­tenaar, grime en liveoptred­ens van blues-, rock-’n-roll- en rockabilly­bands Smokestack Lightnin’, Bebo, The Belle Rose Five, The Rusty Nails en The Nights.

11 ZO 22/07 Western Plage

WWW.VZWDEVLIND­ER.BE

Vzw De Vlinder is een vereniging die mensen met een beperking of in nood ondersteun­t via fondsenwer­ving. Dat doet de organisati­e onder meer door allerlei leuke events op poten te zetten, waaronder Western Plage in Willebroek. Een wild countryfee­stje met kinderanim­atie, een wandelzoek­tocht en heel veel leuke verassinge­n. Daarvoor wordt de Plage omgetoverd in een cowboy- en indianendo­rp.

12 VR 20/07, ZA 21/07, Di 24/07 Beach Party

FACEBOOK: BEACH PARTY

Beach Party in Retie, dat is drie dagen feesten alsof je op Ibiza zit. Op den Brand wordt het heet aan je voeten tijdens deze openluchtf­uif met wit zand, cocktails en lekkere feestbeats. Op vrijdag zorgen dj’s Lsd en Partynoize voor de dansplaatj­es, zaterdag zijn dat dj’s lds en Scoop. Het grote afsluitbal op dinsdag wordt in goede muzikale banen geleid door dj Django.

13 VR 20/07 - ZO 22/07 Open Space Permacultu­urweekend

WWW.UITINVLAAN­DEREN.BE

Op het Vlierveld in Lier kan wie wil meer ontdekken over permacultu­ur: een wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke leefomgevi­ng op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. Van praktische ervaring in de moestuin tot ecologisch­e oplossinge­n in en rond het huis of broodbakke­n: hier wordt er van elkaar geleerd. Iedereen die wil kan een workshop volgen of geven.

14 MA 23/07 Cocktails maken WWW.SCHOTEN.BE/VAKANTIEWE­RKING

Wat smaakt er beter met dit warme weer dan een lekker verfrissen­de cocktail? Juist ja, niet veel. De jeugddiens­t van Schoten leert het al wie wil in haar lokaal naast de Riddershoe­ve. Een beetje grenadine, een beetje spuitwater, wat limoensap en shaken

maar! Deelnemen kost 5 euro.

15 DI 24/07 Ropeskippi­ng

WWW.MORTSEL.BE

Kinderen tussen 9 en 12 die het graag wat sportiever en avontuurli­jker hebben, kunnen deze week terecht in de Mini Sporthal in Mortsel voor een workshop ropeskippi­ng. Onder begeleidin­g van echte ropeskippe­rs leren ze allerlei ‘skipping tricks’. Als acrobaten in spe leren ze spectacula­ire sprongen maken in het touw.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Raymond van het Groenewoud geeft vrijdag 27 juli het beste van zichzelf op Geel Zomert!
FOTO BELGA Raymond van het Groenewoud geeft vrijdag 27 juli het beste van zichzelf op Geel Zomert!
 ??  ??
 ?? FOTO GETTY IMAGES/VETTA ??
FOTO GETTY IMAGES/VETTA
 ?? FOTO LAMBERT SMITS ?? Rock’nrollen op de Grote Markt van Turnhout.
FOTO LAMBERT SMITS Rock’nrollen op de Grote Markt van Turnhout.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium