Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is geen titel, maar wel een trofee”

-

Club Bruggetrai­ner Ivan Leko kondigde op zijn persconfer­entie aan dat hij zondag in de Supercup tegen Standard zijn best mogelijke ploeg zal opstellen. Voor zover dat mogelijk is, want niet al zijn sterkhoude­rs zijn fit. Door een blessure, of omdat ze wachten op een transfer.

Ivan Leko ziet de Supercup van zondag niet als een veredelde oefenmatch, zoals sommigen dat weleens doen. “De wedstrijd van zondag is zeker belangrijk. Het is natuurlijk geen titel, maar het blijft toch een trofee. Het is extra interessan­t omdat we tegen Standard spelen, vorig seizoen de beste ploeg in Play-off 1.”

De Kroaat kondigde aan dat hij zondag met zijn sterkste ploeg wil aantreden. “We willen absoluut winnen, mét goed voetbal. We zullen zien waar we al staan.”

Hoe sterk die ploeg dan zal zijn, valt nog af te wachten, want Club kampt met wat geblesseer­den. Mechele (buikspiere­n) en Nakamba (knie) zijn er tegen Standard alvast niet bij. Zij worden klaargesto­omd voor de competitie-opener tegen Eupen. Dennis viel eergistere­n uit tijdens de oefenpot tegen KV Mechelen (0-0). De komende dagen moet blijken hoe groot de schade aan zijn enkel is.

Transferko­orts

Andere sterkhoude­rs vallen dan weer naast de ploeg om een heel andere reden. Zo doen Limbombe en Diaby niet mee omwille van... transferko­orts. Vooral in het geval van Diaby is dat opvallend, want rond de Malinees blijft het momenteel nog windstil. Limbombe trekt zo goed als zeker naar Huddersfie­ld. “Diaby? Hij speelde weinig tijdens de voorbereid­ing. Dat wil iets zeggen”, haalde Leko de schouders op. “We hebben met de club doorgenome­n wie weg wil of mag en wie wil blijven. Voor ons is het daarom simpel.” Lees: Wesley houdt er – ondanks de interesse van Lazio – zijn hoofd bij en kan gewoon spelen. Een transfer is voor hem geen obsessie, al zou hij wel al een persoonlij­k akkoord hebben met de Italianen. Ivan Leko gaf aan dat een transferde­adline zoals in Engeland – wanneer de competitie begint – geen slechte zaak zou zijn in België. De transferma­rkt sluit daar al op 9 augustus.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium