Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe tegen oude kampioenen­maker

Michel Preud’homme moet het doen zonder Carcela

- (thst)

“Hadden we dit geweten...”

Waar zit Mehdi Carcela? Het antwoord op die vraag interessee­rt Michel Preud’homme minstens zoveel als de Supercup tegen Club Brugge. Standard wacht nu al vier dagen op de terugkeer van zijn Marokkaans­e ‘vedette’, maar het geduld van zijn coach raakt stilaan op. “Natuurlijk hoop ik dat hij nog terugkeert.

Maar ik verwacht wel een uitleg.”

Welkom terug bij Standard, Michel Preud’homme. De club waar er altijd wel ergens een brandje woedt. Deze keer is Mehdi Carcela de aanstoker. De Marokkaans­e internatio­nal werd begin deze week terug op training verwacht na zijn vakantie, maar leek dat zelf anders begrepen te hebben. Carcela kwam niet opdagen en stuurde gisteren voor de vierde dag op rij zijn kat naar de training. Heeft hij nood aan extra vakantie of probeert hij op deze manier een aanpassing van zijn contract af te dwingen? Ook voor Preud’homme is het gissen naar een motief. “We weten het niet. De club kan hem niet bereiken”, zegt Preud’homme. “Voor mij is dit een complete verrassing. Ik heb Mehdi nog gezien nadat hij terug was van het WK en toen was er helemaal niets aan de hand. We hebben gebabbeld over voetbal en samen een datum afgesproke­n wanneer hij weer zou aansluiten op training. Ik was dan ook verrast dat hij maandag niet is komen opdagen.”

“Natuurlijk hoop ik dat hij nog terugkeert. Maar ik verwacht wel een uitleg”, zegt de coach. “We hebben eind mei de aankoopopt­ie in zijn contract gelicht omdat hij een belangrijk­e speler is voor ons. Anderzijds, als we hadden geweten dat we een deel van ons budget zouden uitgeven aan een speler die er nu nog niet is, dan hadden we met dat geld misschien beter een andere speler aangetrokk­en.”

Terug in Jan Breydel

Dat Preud’homme zondag zijn eerste wedstrijd met inzet voor Standard zal coachen in het Jan Breydelsta­dion, een plek waar hij nog steeds op handen gedragen wordt, vindt hij ”een leuk toeval”. “Het zal speciaal zijn. Iedereen weet dat Club Brugge een heel belangrijk­e club is geweest in mijn carrière. Ik heb alleen maar goede herinnerin­gen aan mijn periode daar. Maar ik ben ook een profession­al. Als ik werk voor een club, dan geef ik alles voor die club. Nu ik opnieuw bij Standard ben, zal ik er alles aan doen om deze club verder op te bouwen en iets neer te zetten op lange termijn.” Als geboren winnaar hoopt Preud’homme zondag meteen een eerste prijs(je) te pakken met Standard. “Het blijft toch een prijs. Als je een trofee kan winnen, dan moet je daar ook alles aan doen. We gaan proberen om zo competitie­f

mogelijk te zijn. Met de middelen die op dit moment beschikbaa­r zijn.” Lees: zonder Mehdi Carcela.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS ??
FOTO'S PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium