Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij gaan voor Europees voetbal”

mikt hoog komend seizoen

- (pego)

Dat is ook het ‘Antwerp nieuwe stijl’: geen openbare interviews, maar zelf strak geregissee­rde online boodschapp­en aan de fans. Gisterenav­ond loste stamnummer 1 zo’n ‘diepte-interview’ met grote voorzitter en geldschiet­er Paul Gheysens. En hij was meteen duidelijk voor volgend seizoen. “Wij gaan voor Europees voetbal.”

Maar daar stopte de ‘diepte’ in het interview. Over hoe dat verwezenli­jkt gaat worden, bleef Paul Gheysens op de vlakte. Buiten de gekende slogans, die ook vorig seizoen al klonken. “We proberen te innoveren, echt te profession­aliseren. Kijk naar die tribune, nieuwe grasvelden. Als we dat kunnen implemente­ren in die traditie, die cultuur en alle mensen die ervoor gaan, denk ik dat we een ongeloofli­jke toekomst hebben.”

Gheysens wilde ook nog meegeven dat Antwerp “een familie” is, “waar iedereen belangrijk is”. En dat hij koos voor Antwerp omwille van de “authentici­teit, het stamnummer 1, dat niemand kan claimen”. En die ‘familie’ krijgt een mooi cadeau: een gloednieuw container-fandorp achter de oude tribune 2. Om ook daar hetzelfde comfort van de blinkende tribune 1 te brengen, mét de nodige drankgeleg­enheid en merchandis­ing. “Hun eigen cocoon, heel mooi”, zegt Paul Gheysens.

Naast meer comfort moet dat ook een ander ‘probleem’ oplossen: dat de fans van tribune 2 na de wedstrijd niet meer blijven hangen en naar de nabijgeleg­en horeca stappen. En nu dus, hopelijk, wel nog even blijven (consumeren). Maar Paul Gheysens had opnieuw een boodschap: “De drankprijz­en blijven hetzelfde. Heel belangrijk.” Het fandorp zal nog niet beschikbaa­r zijn bij de eerste thuiswedst­rijden. De club maakt zich sterk dat het in september open kan gaan.

Tribune 4

Over de onduidelij­kheid over tribune 4, de oude business seats die nog steeds niet afgebroken zijn en ongebruikt blijven staan, kwam er geen nieuws. Enkel: “We zouden hier graag iets groots realiseren en we gaan daarin slagen. Samen met de stad, met de supporters en de spelers…” Over de eigenaar van de grond, nog steeds de familie Mintjens, geen woord…

 ?? FOTO RR ?? Het nieuwe fandorp achter de oude tribune 2 moet klaar zijn in september.
FOTO RR Het nieuwe fandorp achter de oude tribune 2 moet klaar zijn in september.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium