Gazet van Antwerpen Stad en Rand

11. Cercle Brugge

- (kv)

Na drie jaar vagevuur voetbalt Cercle Brugge weer op het hoogste niveau. Dankzij moederclub Monaco is de voertaal nu Frans, net als het geld en de besluitvor­ming. Het leverde meteen de promotie naar 1A op, maar de ambitie om meteen mee te doen voor Play-off 1 werd al snel weggeborge­n. Het signaal voor

Frank Vercautere­n om te vertrekken. Ene Laurent Guyot en een staf van liefst zes assistente­n hebben nu de leiding over een groep Franse beloften met nul ervaring op het hoogste niveau en zeker niet in de Jupiler Pro League.

Doorgewint­erde fans hoopten op de terugkeer van Buffel, De Smet of De Sutter, maar moeten zich tevredenst­ellen met de Keniaanse linksachte­r Omar, de Japanse centrale verdediger Ueda – op het WK nog bankzitter – en de aanvallend­e middenveld­er Lusumba van Nice. Linksachte­r Etienne, rechtsacht­er Nguinda, middenveld­er Appin – kapitein van Monaco B – en de Frans-Ivoriaanse middenveld­er Irie krijgen de kans om te rijpen bij Cercle.

Dat werkte vorig seizoen al met doelman Nardi, flankaanva­ller Tormin en spits Cardona. Zij blijven nog één jaartje. Vooral Tormin en Cardona zouden weleens revelaties kunnen worden. Sinds gisteren is er ook nog Bongiovann­i, opgeleid bij Standard, maar vooral voetbal-Belg. En daar heeft de club nood aan om het wedstrijdb­lad vol te krijgen. Er zijn nog de twee keepers Vandamme en Vandenbuss­che, een paar jongeren en de ervaren Lambot. Dat ook Bruno en De Belder Belg zijn, lijkt momenteel belangrijk­er dan hun waarde als spits. Cercle zoekt nog twee alternatie­ven, liefst ook voetbal-Belgen. Achterin en op het middenveld is er volk genoeg. Nog veel vraagteken­s dus rond dit Cercle, maar misschien kan het bonte gezelschap wel verrassen.

 ?? FOTO BELGA ?? Irvin Cardona.
FOTO BELGA Irvin Cardona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium