Gazet van Antwerpen Stad en Rand

12. Sint-Truiden

- (svc)

Sint-Truiden bouwt onder de van Beerschot Wilrijk overgekome­n Marc Brys aan een nieuw elftal. De nieuwe Japanse eigenaars van DMM.com spraken al ambities uit over het behalen van Play-off 1, maar meedingen naar een plek in de top zes zal niet voor meteen zijn. Daarvoor werd voorlopig te weinig kwaliteit gehaald. Wat niet wil zeggen dat de Limburgers geen mooi seizoen kan draaien.

DMM.com mikt op langere termijn op een goede jeugdwerki­ng, een goede zaak voor de club. Er werd daarvoor een tiental profession­ele trainers binnengeha­ald, wat straks zijn vruchten moet opleveren. De club wil weer Simon Mignolets broeden. Trekkende kracht achter het verhaal is Tom Van Den Abbeele, excoach van de beloften van Club Brugge en nu technisch directeur bij STVV.

In het eerste elftal wordt Van Den Abbeele vooral door CEO Takayuki Tateishi en zijn assistent Andre Pinto bijgestaan. Zij wilden eerst en vooral een ervaren, hardwerken­de coach aan het roer en die vonden ze in Marc Brys. Hij is er al vanaf dag één heilig van overtuigd dat hij een goeie ploeg op de mat kan brengen. Met Steppe, Kotysch, Teixeira, De Petter, Bezus en Boli in de centrale as is de degelijke basis van vorig seizoen behouden. Maar er zijn nog net iets te weinig spelers die dat tikkeltje meer kunnen bieden. In de spits blijft Boli zelfs alleen over.

De Japanners gingen deze zomer vol voor Marokkaans internatio­nal Ayoub El Kaabi, maar die verkoos de centen in China. En dus zit de club even met de handen in het haar. “Er komt nog versterkin­g bij in de spits”, zo wordt volgehoude­n. Hier en daar wordt Sint-Truiden alweer tot de degradatie­kandidaten gerekend, maar zo ver zou het

niet mogen komen.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Yohan Boli.
FOTO JEFFREY GAENS Yohan Boli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium