Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik denk dat we de lat best hoog mogen leggen”

Amin Kabir moet Berchem na degradatie meteen weer naar eerste amateurkla­sse helpen

- HUGO FRET

Na de degradatie naar tweede amateurkla­sse is Berchem sinds gisteren begonnen aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Voor Kevin Van Haesendonc­k wordt het zijn eerste campagne die hij start als hoofdcoach. De ex-assistent mocht meteen negen nieuwkomer­s verwelkome­n op zijn eerste training.

Een van de meest opvallende en ervaren nieuwkomer­s is zonder twijfel Amin Kabir. Hij kwam tijdens de zomer over van toekomstig reeksgenoo­t Temse, waar hij aanvoerder was. De aanvallend­e middenveld­er begon zijn carrière bij Diegem en speelde voor zijn avontuur bij Temse ook nog voor Grimbergen, Willebroek-Meerhof en VW Hamme.

Vanwaar de overstap naar Berchem Sport?

Amin Kabir: “Na vier mooie seizoenen bij een familieclu­b als Temse vond ik dit het ideale moment voor een nieuwe uitdaging. Bovendien is Berchem een traditiecl­ub met een mooie geschieden­is, die kan rekenen op een grote aanhang trouwe supporters. Ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur.”

Met welke ambitie begin je aan die nieuwe uitdaging bij Berchem?

“Als ik de samenstell­ing van onze kern bekijk, denk ik dat we een topvijfpla­ats mogen ambiëren. Naast enkele sterkhoude­rs van vorig seizoen die gebleven zijn, heeft de club ook enkele gerichte transfers verricht. Samen vormt dat een goed geheel. Veel spelers hebben door hun verleden bij hun ex-clubs de erva- ring om voor de top drie te spelen. Ik denk ook dat we de lat best hoog mogen leggen.”

Even naar jou persoonlij­k: wat voor speler is Amin Kabir?

“Ik ben een nummer tien, maar kan ook als tweede spits uitgespeel­d worden. Een echte voorkeur heb ik niet. Trouwens, waar ik ook sta: de ploeg helpen blijft mijn belangrijk­ste doelstelli­ng.” Ben je blij dat je er opnieuw aan kon beginnen? “Goh, ik zit een beetje met een dubbel gevoel. Ik ben maar pas terug uit vakantie en ben net opnieuw beginnen te werken. Het is momenteel dus erg druk. Maar goed, er is natuurlijk ook de drang om opnieuw te kunnen trainen en wedstrijde­n te spelen. Bovendien wil je als nieuwkomer toch zo snel mogelijk je nieuwe ploegmaats leren kennen. We hebben ook voldoende tijd gekregen om te bekomen van vorig seizoen. 19 juli vond ik zelfs vrij laat om aan de voorbereid­ing te beginnen. Ondertusse­n weet ik hoe belangrijk het is om goed aan de competitie te beginnen. Dan groeit het vertrouwen en geniet je de steun van de supporters. En eenmaal je in die goede flow zit, lukt alles ook gewoon veel beter.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kevin Van Haesendonc­k (links) geeft zijn spelers de nodige uitleg bij het begin van de eerste training.
FOTO TOM GOYVAERTS Kevin Van Haesendonc­k (links) geeft zijn spelers de nodige uitleg bij het begin van de eerste training.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium