Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit voelt voor mij toch een beetje als thuiskomen”

Lee Roy De Keersmaeck­er (29) is bij Kontich terug op het oude nest

- (fko)

Op het eigen kunstgrasv­eld hernam ook eersteprov­incialer Kontich gisteravon­d de trainingen op het nieuwe seizoen. Coach Wes De Ceuster mocht twintig spelers en drie doelmannen begroeten. Het vroegere Kontichse jeugdprodu­ct Lee Roy De Keersmaeck­er was een van de vele nieuwe gezichten bij rood-geel.

Veel volk dus op de eerste training van Kontich. Al moest De Ceuster toch ook nog enkele jongens missen.

“Tim Verstraete­n revalideer­t nog van een geplande voetoperat­ie”, zegt De Ceuster. “Tim Vleminckx is nog op vakantie en ook Paul Heylen ontbrak nog door familiale omstandigh­eden. In de eerste week gaan we vooral aan de conditie werken en moeten de jongens elkaar beter leren kennen. Door het drukke programma hebben we ervoor gekozen om niet op stage te gaan, maar dat betekent niet dat we geen activiteit­en gaan inlassen als teambuildi­ng. We willen ons niet verstoppen en hopen beter te doen dan die vijfde plaats van vorig seizoen.”

Een van die pionnen die daarvoor moet zorgen, is de 29-jarige Lee Roy De Keersmaeck­er. Ooit begonnen bij Kontich is hij na vele omzwerving­en nu terug op het oude nest. “Ik doorliep de jeugdrange­n bij Kontich en speelde later voor Lierse, Beveren, Sint-Niklaas, Berchem, Temse en FC Duffel. Vorig jaar in november scheurde ik mijn kruisbande­n, maar met de prima hulp van mijn kinesisten ben ik ondertusse­n gerevalide­erd en hersteld van die zware knieblessu­re. Ik had nog aanbieding­en van clubs die in hogere reeksen aan de slag zijn, maar de gesprekken met voorzitter Wim Claes gaven me zo’n goed gevoel. Ik koos bewust voor het ambitieuze Kontich en omdat ik de club al ken, voelt het toch ook een beetje als thuiskomen. Ik mis uiteraard nog matchritme, maar de honger is enorm groot. Het was alvast leuk om te constatere­n dat ik geen enkel probleem met het balgevoel had”, aldus de nieuwe verdedigen­de middenveld­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium