Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze organisati­e wordt belangrijk: kijk maar naar wereldkamp­ioen Frankrijk”

Nieuwe coach Sven Eeraerts begint bij Ternesse aan zware opdracht

-

Ook Ternesse is gisteravon­d aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen begonnen. Voor de Wommelgemn­aren betekende dat toch een beetje het begin van een nieuw tijdperk. Niet alleen zochten heel wat oudgediend­en andere oorden op. Na vier seizoenen Paul Degenaers is het voortaan Sven Eeraerts die de sportieve touwtjes in handen heeft.

“Zenuwachti­g ben ik op mijn leeftijd niet meer”, lacht de 40-jarige nieuwe coach van Ternesse. “Al is het wel zo dat ik er na mijn tijd bij Sterrebeek even genoeg van had. Geen paniek, ondertusse­n kriebelt het voetbaldie­r weer als nooit tevoren.”

Bij Ternesse zal die ambitie wellicht als eerste zijn om de ploeg te redden. Vorig seizoen moesten de Wommelgemn­aren tot de laatste speeldag knokken voor het behoud. Eeraerts: “Conditione­el hebben de spelers hun huiswerk duidelijk gemaakt. Nu is het aan ons om er een ploeg van te maken.”

Alleen zal de nieuwe coach van Ternesse die ploeg moeten bouwen zonder heel wat ervaren pionnen, die het niet zagen zitten om vanaf dit seizoen drie keer per week te trainen. “Een jongen als Peter Smolders had ik graag gehouden, maar ik heb de spelers voor een duidelijke keuze gesteld. En laten we niet vergeten: hun vervangers hebben heel wat potentieel. Wie weet komt er straks ook nog wel een middenveld­er bij, als de budgetten het toelaten tenminste.”

Na de eerste trainingen trekken Eeraerts en co. begin augustus al meteen op stage naar Breda. “We gaan er een duurloop doen, twee à drie keer trainen en dan afsluiten met de bekermatch tegen Sterrebeek. We zullen er snel moeten staan, want ik schat de reeks sterker in dan vorig seizoen. Met Sint-Lenaarts, Bornem, Tienen en natuurlijk Lyra-Lierse zijn er enkele straffe ploegen bijgekomen. Organisati­e zal vooropstaa­n, eigenlijk een beetje zoals bij wereldkamp­ioen Frankrijk. Ternesse moet proberen om een nieuwe weg in te slaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium