Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Podium wordt hoogst haalbare”

Bart De Vocht beseft dat nationale titel onhaalbaar is

-

In het West-Vlaamse Westouter vindt zondag het BK mountainbi­ke plaats. Andere jaren behoort Bart De Vocht steevast tot de favorieten voor de nationale titel, maar dit keer ziet de Ranstenaar zich toch meer als een outsider.

“Nee, ik word geen Belgisch kampioen”, is de 26-jarige renner van Goeman-Scott vrij duidelijk. “Ik heb dit jaar nog maar weinig potten gebroken en verwacht niet dat het tij zondag zal keren. Al betekent dat niet dat ik er niet alles aan zal doen om een goeie prestatie af te leveren. Hoe het komt dat het dit seizoen allemaal wat minder loopt? Het is simpel: vanaf dit jaar combineer ik mijn sport met een job. Ik werk in een fietsenwin­kel en de combinatie met het mountainbi­ken is moeilijk. Ik heb daar nog niet echt een goeie balans in gevonden. Ik train nochtans evenveel als vroeg, maar kan minder rusten. En dat merk ik gewoon. Precies daarom heb ik de laatste weken wat meer rust ingebouwd. Ik kan enkel maar hopen dat het zondag zal lonen.”

De ex-veldrijder denkt ook te weten wie hij zondag in de gaten moet houden. “Met Jens Schuermans, die zich vorig jaar tot kampioen kroonde, Ruben Scheire en Kevin Panhuyzen heb je al meteen drie grote favorieten. Zoals altijd zullen we ook met enkele veldrijder­s rekening moeten houden worden. Zelf hoop ik op een plaats op het podium. Als ik een heel goeie dag heb, is dat misschien wel mogelijk. Maar goed, zolang ik tot in de finale in de spits kan blijven en mijn woordje kan meespreken, heb ik mijn doel allang bereikt”, aldus De Vocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium