Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen al die toplanden hopen we ons te tonen”

Aline Fobe beseft dat Red Panthers voor loodzware opgave staan op WK in Londen

- JAN BRYS

Een loodzware poule. Dat wacht de Red Panthers vanaf zondag op het WK in Londen. Met wedstrijde­n tegen Australië, Nieuw-Zeeland en Japan zou het een klein mirakel zijn als Aline Fobe en co. de groepsfase weten te overleven.

“We beseffen dat we voor een zware opgave staan”, zegt de 25jarige Fobe. “Maar goed, we kunnen nog altijd onze positie op de wereldrang­lijst verbeteren. We staan nu op de dertiende plaats. Als we goed presteren in Londen, kunnen we enkele plaatsen stijgen. Dat is toch niet onbelangri­jk, het zou een groot voordeel zijn bij de loting van de Olympische Spelen. Het is vooral van belang dat we de eerste twee wedstrijde­n tegen Nieuw-Zeeland en Australië goed doorkomen. Die twee landen staan in de top vijf van de wereldrang­lijst. Uit die wedstrijde­n moeten we vertrouwen putten voor de laatste poulematch tegen Japan. Bovendien kunnen we tegen Australië en Nieuw-Zeeland ook veel leren. Japan staat op de twaalfde plaats van de wereldrang­lijst, net boven ons dus. Tegen hen moeten we voluit voor het resultaat gaan. De focus ligt op de poulewedst­rijden, daarna zien we nog wel”, stelt de speelster van Braxgata.

De centrale verdedigst­er wil vooral een positief gevoel overhouden aan het WK. “We moeten in staat zijn om goed hockey te spelen. Kwalitatie­f zijn we sterk, er zijn verschille­nde nieuwe jon- ge meisjes bijgekomen. De concurrent­ie wordt groter. Voor iedereen was het knokken voor een plaatsje in de selectie.” Fobe kwam bij de Red Panthers in 2012, pakte op de Spelen in Londen mee de elfde plaats en heeft er ondertusse­n al meer dan 150 caps opzitten. Zij heeft er vertrouwen in dat deze groep het ver kan schoppen.

Ook met haar club Braxgata wil Fobe de ambities hoog leggen. “Vorig seizoen gingen we er in de play-offs uit in de halve finales. Dat mag nu niet meer gebeuren, al is het nog te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen.” De Red Panthers openen hun WK op zondag tegen Nieuw-Zeeland. Op 24 juli spelen ze tegen Australië. De laatste poulewedst­rijd vindt plaats op 28 juli tegen Japan. Daarna volgen de plaatsings­wedstrijde­n tegen de landen uit de andere poules. Mochten de Red Panthers in Londen de finale bereiken, dan spelen ze die op 5 augustus.

 ?? FOTO JBR ?? Aline Fobe in actie bij de Red Panthers. “De concurrent­ie voor een plaatsje in de selectie wordt groot.”
FOTO JBR Aline Fobe in actie bij de Red Panthers. “De concurrent­ie voor een plaatsje in de selectie wordt groot.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium