Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Achillespe­esblessure zou verleden tijd moeten zijn”

Soufiane Bouchikhi wil op Nacht van de Atletiek puntjes op de i zetten voor EK

- (basp)

Soufiane Bouchikhi voelt zich helemaal klaar om zaterdag te knallen op de 5.000 meter op de Nacht van de Atletiek in Heusden. Zijn achillespe­esblessure is onder controle en de Antwerpena­ar wil voor het EK in Berlijn nog even vertrouwen tanken door een toptijd neer te zetten.

Limieten najagen is niet aan de orde voor Bouchikhi. Zowel voor de 10.000 meter als voor de 5.000 meter is de Antwerpena­ar al geplaatst voor het EK in Berlijn. Dit seizoen liep hij nog maar één keer een 5.000 meter. Op de IFAM eind mei klokte hij 13’29”11. Meteen de laatste keer dat hij in actie kwam.

“Na de IFAM op 27 mei begon ik last te krijgen van de achillespe­es: een lichte ontsteking”, zegt Bouchikhi. “Niets ernstigs, maar ik moest wel even op de rem gaan staan en enkele wedstrijde­n schrappen. Intussen heb ik opnieuw heel goed kunnen trainen. Ik zit op dit moment veel beter dan toen ik de 5000 meter liep op de IFAM. Ik heb bijna 100 procent van mijn trainingen kunnen afwerken. Ik mag echt niet klagen. Ik ben nu net terug van hoogtestag­e in Sankt Moritz.”

De kans is reëel dat Bouchikhi’s persoonlij­k record van 13’22”18 zaterdag voor de bijl zal gaan. Die tijd liep hij overigens vorig jaar in de gietende regen op de Nacht. Als de omstandigh­eden meezitten, kan het heel snel gaan. “Ik verwacht een persoonlij­k record. Wat de tijd dan juist zal zijn, is moeilijk te zeggen. Veel hangt ook af van het wedstrijdv­erloop. Om een goede 5.000 meter te lopen, moet je toch serieus specifiek trainen. In mijn voorbereid­ing op het EK lag de klemtoon toch iets meer op de 10.000 meter. Zestig à zeventig procent van mijn trainingen zijn gericht op de 10.000. Maar ik voel me goed en verwacht een snelle race. Ik wil met een goed gevoel naar Berlijn afreizen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium