Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is me al mijn spaargeld waard”

Het is zover: Tomorrowla­nd-camping DreamVille opent de deuren

- JAN BOEY

Weken, maanden hebben duizenden muzieklief­hebbers er naar uitgekeken, en gisteren was het eindelijk zover: camping DreamVille sloeg de deuren open. De Peruviaan Emilio en de Oostenrijk­ers Kirsten en Birgit waren in hun nopjes.

Emilio (27) zeult een kleine opgeblazen plastic lama met zich mee. “Ik ben Peruviaan en ook in onze vlag staat een lama afgebeeld”, zegt hij. Enkele Australier­s die passeren, willen het beestje absoluut aaien, wat welwillend wordt toegestaan.

Voor Emilio is het na 2016 de tweede keer dat hij naar Boom komt. “Tomorrowla­nd vergt veel van mijn spaargeld. Voor deze editie heb ik – de vlucht, het toegangsti­cket, de camping en het eten inbegrepen – 5.000 dollar, zo’n 4.300 euro, uitgegeven”, zegt hij. Het is voor hem net als de eerste keer meer dan een droom die uitkomt.

Maar Emilio is ook een man met een plan. “De volgende keer dat ik nog eens terugkom naar Tomorrowla­nd, zal het met mijn vrouw zijn. Die moet ik eerst in Peru nog vinden”, glimlacht hij.

Ver van huis

Verder op het marktplein staan de Oostenrijk­se dames Kerstin (25) en Birgit (27) met een koffie in de hand. Ze bewonderen de wegwijzers aan de paal die in kilometers aangeven hoe ver je van huis bent. Zo ligt Suriname op 7.650 kilometer, is Zweden ‘amper’ 1.670 kilometer van Boom verwijderd en zijn de Tomorrowla­ndgasten uit El Salvador 9.053 kilometer van huis.

“We komen uit de buurt van Salzburg en het is de eerste keer dat we hier zijn. We wilden het absoluut een keertje meemaken. Onze vrienden die er wel al zijn geweest, zeiden steeds dat het niet uit te leggen valt wat Tomorrowla­nd inhoudt. Je moet het zelf zien en beleven, zeiden ze. We zijn er helemaal klaar voor.”

DreamVille vinden ze ongeloofli­jk leuk aangekleed en ook de sfeer spreekt hen aan. “Al durven we ook niet té veel te verwachten. We laten het morgen (vandaag,

red.) allemaal wel op ons afkomen”, zeggen ze.

Opvallend op het terrein zijn de vele vuilnisbak­ken. Dat er ook moet gerecyclee­rd worden, vinden de festivalga­ngers niet meer dan normaal. Er is voor het eerst ook een recyclages­traat. Wie we ernaar vragen, zegt braafjes dat hij het systeem zal gebruiken. “Ik heb gehoord dat we hier met 38.000 mensen logeren. Dat is een kleine stad, dus het is niet meer dan logisch dat we hier doen wat we thuis ook doen”, zegt Joop uit Nederland. Hij toont ook de recycle kit die hij van de organisati­e kreeg. “Natuurlijk ga ik die gebruiken”, zegt hij.

 ??  ?? Emilio uit Peru met zijn lama, het symbool van zijn land. Iedereen mag het beest aaien.
Emilio uit Peru met zijn lama, het symbool van zijn land. Iedereen mag het beest aaien.
 ?? FOTO'S JAN BOEY ?? De Oostenrijk­ers Kerstin en Birgit, voor de eerste keer op Tomorrowla­nd.
FOTO'S JAN BOEY De Oostenrijk­ers Kerstin en Birgit, voor de eerste keer op Tomorrowla­nd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium