Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parochiece­ntrum geviseerd door hackers

Contacten ontvangen mail met vraag om geld te storten

-

Paul Van Gils, de beheerder van het parochiece­ntrum De Ark, zit in de problemen en heeft 2.000 euro nodig. Of toch volgens het mailtje dat uit zijn naam bij zijn contacten terechtkwa­m.

Heel wat inwoners van Wuustwezel fronsten woensdag de wenkbrauwe­n toen ze een mailtje met als onderwerp ‘Noodgeval’ ontvingen. De verzender legt in de mail uit dat hij door een misverstan­d in Athene gechanteer­d wordt door corrupte Griekse politieage­nten en dat hij dringend 2.000 euro nodig heeft, anders zou hij onterecht in de gevangenis belanden.

De afzender: Paul Van Gils, de beheerder van De Ark, het Wuustwezel­se parochiece­ntrum. Maar Paul wist uiteraard van niets. “Gisteren kreeg ik plots het ene telefoontj­e na het andere van mensen die zich afvroegen waar dat mailtje over ging. Ik ben zelf met verlof en had geen idee waar ze het over hadden. Het mailadres van De Ark bleek dus gehackt.”

Mailverkee­r met De Ark is momenteel niet mogelijk, alles gebeurt noodgedwon­gen telefonisc­h. Of de volledige contactenl­ijst van De Ark de mail ontvangen heeft, is niet duidelijk. Een oplettende ontvanger plaatste de mail op Facebook en kreeg meteen een heleboel reacties van mensen die in hetzelfde schuitje zaten. “Hopelijk heeft niemand geld overgeschr­even”, zegt Paul Van Gils.

(woensdag, red.)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium