Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kans is groot dat ik naar Tokio 2020 ga”

Pieter Timmers, olympisch vicekampio­en

-

Pieter Timmers, olympisch vicekampio­en op de 100 meter vrije slag van Rio 2016, ziet de Olympische Spelen van Tokio 2020 wel zitten.

Vorig jaar, in de aanloop naar het WK in Boedapest, zei de beste Belgische zwemmer dat hij de Spelen van Tokio 2020 niet uitsluit. Een jaar later – ofwel: alweer een jaar dichter bij de volgende Spelen, in de aanloop naar het komende EK in Glasgow – luidt het: “De kans is zeer groot dat ik zal deelnemen aan de Spelen van Tokio 2020. Maar het is niet zo dat ik er constant aan zit te denken of er nu al mee bezig ben. Ik denk veeleer: eerst dit EK, volgend jaar het WK, en dan zien we wel. Ik wil de knoop nog niet definitief doorhakken, want ik wil niet die druk van die twee jaar al helemaal uitgestipp­eld zien. Maar ik denk op dit ogenblik niet aan stoppen. Ik amuseer mij en op training gaat alles goed.”

Rugpijn

Al was er deze week even wat onrust in de directe aanloop naar het EK, over enkele weken. Timmers: “Ik kreeg woensdag plots veel rugpijn, een heel vervelend gevoel. En toen ik inademde, trok de pijn naar mijn borstkas.” Zekerheids­halve trok hij op consultati­e naar het Universita­ir Ziekenhuis Antwerpen om een klaplong, waarmee hij al eerder sukkelde, uit te sluiten. “Het ging gelukkig niet om een klaplong maar een verschoven wervel.” Gisternami­ddag kon hij alweer rustig trainen.(hjb)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Timmers won zilver op de 100 meter vrije slag tijdens Rio 2016.
FOTO PHOTO NEWS Timmers won zilver op de 100 meter vrije slag tijdens Rio 2016.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium