Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Struikelst­een

Dat de stadsdiens­ten een aanvraag tot het plaatsen van een struikelst­een dienen goed te keuren, is logisch. De voorwaarde­n zijn echter niet min om deze aandenkens voor slachtoffe­rs van het nazigeweld te plaatsen. Volledig onbegrijpe­lijk is dat alle kosten voor de aanvrager zijn, net zoals het afwijzen van iedere verantwoor­delijkheid bij eventuele schade aan derden. Men is blijkbaar vergeten dat veel politieke gevangenen, die in het verzet tijdens WO II actief waren, hun leven moesten bekopen in het belang van de natie. Nog steeds dragen sommige kinderen en kleinkinde­ren van deze slachtoffe­rs daar de gevolgen van. Wat een eerbetoon...

CHRIS MAES, WIJNEGEM Arbeidsmar­kt

De zogenaamde krapte op de arbeidsmar­kt wordt deels veroorzaak­t door de bedrijfswe­reld zelf. Als bedrijven bij een vacature een minimaal aantal jaren ervaring eisen en tegelijker­tijd werklozen en mensen ouder dan 40 jaar “onbekwaam” of “ongemotive­erd” vinden, dan wordt het aantal kandidaten inderdaad heel klein. Als minister Muyters 55-plussers aan het werk wil houden of krijgen, zal hij zich vooral tot zijn vroegere vrienden bij VOKA moeten richten, in plaats van werklozen of bruggepens­ioneerden te viseren.

HERMAN VAN DESSEL, PUTTE Opvoeding

Niemand is perfect, dat staat als een paal boven water. Toch heb ik de indruk dat er iets schort aan de mentalitei­t van sommige mensen en ouders die met de opvoeding van hun kinderen bezig zijn. Zo is er het geval van de vier kinderen die bijna waren verdronken in de zee voor Blankenber­ge en door de redders werden gered van de dood. Het is toch wel hemelterge­nd, dat de ouders ervan rustig waren gaan shoppen en niet naar hun kinderen omkeken. Dat grenst heel dicht bij verwaarloz­ing en gebrek aan discipline. Een vermaning en een excuus heelt dit gebeuren absoluut niet. In verhouding tot deze mentalitei­t van opvoeden staat evenzeer de lust of het ongemanier­d weggooien van allerhande afval op onze Belgische kust. Tonnen vuil en plas- tiek met sigaretten­peuken laten mensen zomaar achter. Maar als je eens een opmerking maakt, dan krijg je allerlei verwijten naar het hoofd geslingerd. Arm België, denk ik dan.

EDDY WOLFS, TREMELO Uitkering (1)

Mensen die SWT hebben of nog krijgen, hebben er meestal een lange staat van dienst opzitten. Waarom moet men deze mensen viseren, terwijl er andere zijn die nog nooit of zeer weinig gewerkt hebben en soms een nog hogere uitkering krijgen.

PAUL VAN WEZENBEEK, HOEVENEN Uitkering (2)

Dit is de meest asociale maatregel ooit. Dit komt de economie niet ten goede, gezinnen zijn hiermee echt niet gebaat. Koopkracht lijkt het paradepaar­dje niet meer te zijn van deze partij. En als ze het woord jobs in de mond nemen, kan je er donder op zeggen dat er jobs zullen sneuvelen. Door de uitkeringe­n te verlagen, besteelt men de werknemers, maar ook de werkgevers. Deze laatsten hebben immers mee afgedragen aan de sociale lasten.

GHISLAINE BERGEN, HEUSDEN-ZOLDER Uitkering (3)

Strengere regels rond uitkeringe­n vind ik een 100% terechte ingreep. Iedereen moet langer werken om de pensioenen te kunnen blijven betalen. Dus we moeten geen cadeautjes meer geven aan mensen die niet meer willen werken.

ELISABETH ORBAN, BRASSCHAAT Uitkering (4)

Tijdens een periode van werklooshe­id dient de werkzoeken­de alle moeite te doen om een nieuwe job te vinden. Geef iemand daarom de nodige tijd en betaal de eerste twee tot drie maanden het laatste loon uit. Gelimiteer­d, dus. Bouw daarna stelselmat­ig af tot een minimumuit­kering, die voldoende laag is. Op die manier zal iemand die werkloos is, zéker een job zoeken.

DIRK DE JAEGHERE, BERCHEM Uitkering (5)

Laat de bruggepens­ioneerden toch met rust. Als een bruggepens­ioneerde een loopbaan heeft doorlopen van veertig jaar, dan heeft hij al genoeg afgedragen aan onze maatschapp­ij.

GEERT CASTELIJNS, GEEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium