Gazet van Antwerpen Stad en Rand

5.000 feestvierd­ers aan MAS brengen festivalsf­eer even naar binnenstad

Ook Belgen die geen ticket konden bemachtige­n, toch uitgenodig­d op minifestiv­al

- REBECCA VAN REMOOTERE

Het leek wel alsof The Gathering, het traditione­le openingsfe­estje van Tomorrowla­nd, dit jaar was verhuisd naar het MAS. Met de nodige danspassen zetten vijfduizen­d aanwezigen het festival gisteren al in aan het museum. De gefortunee­rde ‘People of Tomorrow’ ontmoetten er de minder gelukkige Belgen die geen ticket konden bemachtige­n voor het festival. “Het feest is geweldig, maar we blijven droevig omdat we niet naar het échte Tomorrowla­nd kunnen”, klonk het bij die laatste categorie.

Er heerste een ietwat ongemakkel­ijke sfeer gisteren aan het MAS. De People of Tomorrow kwamen uit alle uithoeken van de wereld en verzamelde­n er een eerste keer, voor ze aan het echte werk in Boom begonnen. Met vlaggen, een enthousias­me om u tegen te zeggen en een energiepei­l dat nu nog hoog genoeg lag, zetten ze er hun weekend feestelijk in. Een weekend waarvoor de meesten van hen met plezier gemakkelij­k meer dan

1.000 euro hadden neergelegd. In ruil vlogen ze mee op de Tomorrowla­ndvlucht en werden ze genix trakteerd op een dagje Antwerpen én op een heuse preparty.

Naast ticket gegrepen

Naast de People of Tomorrow stonden de Belgen. Voor het grootste deel zonder vlag, met enige droefheid en meer langs de rand van het dansgebeur­en. Meer dan drieduizen­d Belgen die geen ticket konden bemachtige­n voor het festival, werden toch uitgenodig­d voor het mini-Tomorrowla­nd in Antwerpen. “Droevig worden we ervan”, verklaarde Anthony No- (25) uit Wallonië. Hij stond aan de rand van het danspublie­k. “Vier jaar op rij ging ik wel naar Tomorrowla­nd, het beste festival ter wereld. Dit jaar probeerden we met vier vrienden tickets te kopen, maar dat is ons deze keer niet gelukt. Ik was opgelucht toen ik een mail kreeg met de uitnodigin­g voor dit evenement en ben hier nu met dezelfde vrienden, die ook geprobeerd hebben om een ticket te bemachtige­n. De sfeer is hier vergelijkb­aar met die van Tomorrowla­nd, maar dat doet ons alleen maar meer zin krijgen in het echte festival.”

Ook Delphine Evrard (29) uit Brussel zat in hetzelfde schuitje. “Wij wilden hier vanaf het begin bij zijn, want het duurt maar tot 22u vanavond. We kunnen dit jaar niet naar Tomorrowla­nd, dus moeten we echt alles halen uit dit feest. Ik hoop vandaag vooral een paar mensen uit andere landen te ontmoeten. Heel de wereld komt hier samen.”

Sluwe vossen

Toch mengden de Belgen en de People of Tomorrow zich niet echt. Daarvoor zat de gemoedstoe­stand immers niet op dezelfde

golflengte. De Belgen leken

Nikkolas Santos

Komt uit de Verenigde Staten

“We hebben elkaar hier pas ontmoet, maar de liefde is nu al groot. Hopelijk komen we elkaar dit weekend ook nog tegen.”

Anthony Nonix

Komt uit Wallonië

“De sfeer is hier vergelijkb­aar met die van Tomorrowla­nd zelf, maar dat doet ons alleen maar meer zin krijgen in het echte festival.”

voornameli­jk de pechvogels en de People of Tomorrow de gelukzakke­n op het feest. Al waren er evengoed een paar sluwe vossen die het beste van de twee werelden combineerd­en.

“Ik wilde tickets kopen voor mezelf en twee Australisc­he vriendinne­n, die ik vorig jaar leerde kennen via een uitwisseli­ngsproject. Dat is me niet gelukt, maar ik kreeg wel een uitnodigin­g voor dit feest. Uiteindeli­jk heb ik toch nog een manier gevonden om ook tickets te bemachtige­n voor het festival op vrijdag. Via via. Ik kan nu naar Tomorrowla­nd én naar dit kleinere voorsmaakj­e”, zegt Olivier De Smedt (20). Zijn Australisc­he vriendin Tayloh Sutherland (19) vindt het allemaal prima. “Dit is nu al beter dan elk festival in Australië. Tomorrowla­nd moet echt helemaal het einde zijn. Twee weken geleden gingen we

ook naar het Elrowfesti­val op Linkeroeve­r, ook dat was al fantastisc­h”, vindt de Australisc­he.

Wie een vlag droeg, vond elkaar snel buiten de landsgrenz­en heen. Zo stonden Nikkolas Santos (31) uit de Verenigde Staten en John Fludin (26) uit Zweden vrolijk te knuffelen. “We hebben elkaar pas ontmoet, maar de liefde is nu al groot. Zo gaat dat op Tomorrowla­nd. Hopelijk komen we elkaar dit weekend ook nog tegen.”

Architectu­ur en frieten

Het feest begon gisteren al in de namiddag, om 16u. De People of Tomorrow hadden er dan al een drukke dag opzitten in Antwerpen. “De architectu­ur is hier prachtig en de frieten zijn heerlijk”, daar leek iedereen het over eens. Om 18u moesten de People of Tomorrow alweer verder. Voor hen stond nog de échte Gathering in Boom op het programma. De Belgen deden nog door tot 22u. Daarna zat hun editie van Tomorrowla­nd er alvast op voor dit jaar. Er waren vlaggen, een dj-stage in de feeërieke stijl van Tomorrowla­nd en luide beats. Een geslaagde generale repetitie, dus. De vele toeristen aan het MAS keken ernaar en zagen door de ruiten van het museum, vanop een veilige hoogte, dat het goed was.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS ?? Vlaggen, pintjes en een uitgelaten menigte: het MAS veranderde even in een festivalte­rrein.
FOTO'S JORIS HERREGODS Vlaggen, pintjes en een uitgelaten menigte: het MAS veranderde even in een festivalte­rrein.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium