Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Slang verstopte zich in jas van buurvrouw

Ontsnapt reptiel uit Halle-Zoersel na kleine week teruggevon­den in badkamer

- JAN VORSSELMAN­S

De melkslang die begin vorige week in Halle-Zoersel vanuit een terrarium uit een appartemen­t ontsnapte, is gisterocht­end teruggevon­den in de badkamer van de buren. Het dier had zich verstopt in de mouw van de fleecejas van Liesbeth Clinckers.

Er is gisteren een einde gekomen aan de ongerusthe­id die er heerste in het dorpscentr­um van HalleZoers­el. Vorige week ontsnapte daar een melkslang uit het appartemen­t van Björn Krols. Hij woont in een straat in het centrum op nummer 101. Daar ontsnapte de slang en trok op verkenning in de buurt.

Het dier werd in eerste instantie aangetroff­en op het gelijkvloe­rse appartemen­t van het jonge koppel Steven Vanden Eynde en Yentl Van der Wee, op nummer 103, maar het kon ontkomen door zich in een spleet te nestelen die gevormd wordt door de vloer en een schuifdeur.

Steven en Yentl brachten enkele bange dagen door, maar aan dat vervelende avontuur is nu een happy end gekomen. “We zijn blij dat we weer met een gerust gemoed kunnen slapen”, reageert het jonge koppel bij het vernemen van het goede nieuws.

Het dier werd opgepakt in de badkamer van de buren Louis Van Looveren (69) en echtgenote Liesbeth Clinckers (64) in hun laaggevelh­uis met huisnummer 99. Een wip dus van nummer 101 via 103 naar 99. Volgens Louis is de slang uiteindeli­jk toch nog via de achtertuin van Steven en Yentl kunnen ontsnappen en wist het dier zich via hun eigen achtertuin in hun woning te wurmen.

Uitgereken­d op de dag dat Liesbeth jarig was, beleefde ze een avontuur om nooit te vergeten. “Ik werd maandagoch­tend rond 3.30u wakker door gekletter. Ik ging naar de badkamer, want ik vermoedde dat het geluid daarvan afkomstig was. Daar zag ik dat het potje met wattenstaa­fjes op de grond lag. Ik raapte het op en stelde vast dat ook andere potjes op het schap van de open kast wat verschoven waren. Toen zag Louis de slang op een van de schappen kronkelen. We durfden het dier niet grijpen, maar sloten direct de deur en belden de politie.”

Eind goed al goed

“Echt bang waren we niet, maar we schrokken toch wel een beetje”, voegt Louis eraan toe. “Toen we na een halfuur nog niets hadden vernomen van de politie, wist die te melden dat ze het telefoonnu­mmer van buurman Björn hadden opgespoord en dat ze hem het nieuws zouden melden. Intussen hadden wij ook al aan zijn huisdeur aangebeld. Hij kwam meteen kijken.”

Een eerste speurtocht in de badkamer leverde niets op, want intussen had de slang al een ander verborgen plekje gevonden. “We zagen dat direct, want er lagen nog meer potjes op de grond. Na een tijdje zoeken kwam de slang uit de mouw van mijn fleecejas die naast de badkuip hangt. Het reptiel moet goed in vorm zijn geweest om van de kast via de spiegel naar de kapstok naast het bad te kruipen. Voor onze buurman was het een koud kunstje om de slang te vangen, in een doos te steken en weer in zijn terrarium te plaatsen. Rond 4.30u was het avontuur voorbij.”

Intussen kan de buurt weer opgelucht ademhalen.

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ??
FOTO JAN VORSSELMAN­S
 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Louis en Liesbeth tonen in hun badkamer de fleecejas waarin de melkslang zich had verstopt.
FOTO JAN VORSSELMAN­S Louis en Liesbeth tonen in hun badkamer de fleecejas waarin de melkslang zich had verstopt.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium