Gazet van Antwerpen Stad en Rand

51-jarige man slachtoffe­r van verkeersag­ressie

-

Fietsende Deurnenaar van 51 maakt opmerking over dubbel geparkeerd­e wagen Razende chauffeur rijdt hem achterna en slaat hem hersenschu­dding

Een man van 51 uit Deurne heeft zondag een hersenschu­dding opgelopen bij een geval van verkeersag­ressie. Hij werd van zijn fiets geslagen door een autobestuu­rder nadat hij een opmerking had gemaakt over het feit dat de chauffeur dubbel geparkeerd was. “En dat allemaal voor de ogen van onze 11-jarige pleegdocht­er”, vertelt zijn vriendin Sylvia.

Een hersenschu­dding en pijn aan zijn elleboog en voet. 48 uur in een donkere kamer en nog verschille­nde check-ups door een dokter. Dat is het resultaat van het geweld waarvan Patrick Van den Broeck (51) zondag slachtoffe­r werd.

“We waren met het gezin naar de oefenmatch van R. Antwerp F.C. gaan kijken op de Bosuil”, vertelt Patricks vriendin Sylvia. “Ik was al wat vroeger naar huis vertrokken omdat ik me niet lekker voelde. Na de match kwam onze 11-jarige pleegdocht­er Zira thuis, helemaal over haar toeren. Ik moest dringend meekomen, want er was iets met papa gebeurd. ”

Op de Turnhoutse­baan, in het centrum van Deurne, zat Patrick op de grond, zijn fiets lag naast hem. “Hij was zo verward dat hij zelfs in de verkeerde richting was beginnen wandelen”, vertelt Sylvia. “Hij was lijkbleek en zijn ogen draaiden weg.”

Geen kleintje

Patrick bleek in elkaar geslagen door een automobili­st. “Op de

Gallifortl­ei waren Patrick en Zira langs een dubbel geparkeerd­e auto gereden die ter hoogte van een nachtwinke­l stond”, aldus Sylvia. “Patrick had tegen Zira een opmerking gemaakt in de trant van

‘allez, hoe staat die auto hier nu’.

De bestuurder heeft dat blijkbaar gehoord. Hij is beginnen roepen en tieren, maar Patrick en Zira fietsten gewoon verder.”

“Dan is die man in zijn auto gesprongen en is hij doelbewust achter Patrick aangereden. Op de Turnhoutse­baan, toch een heel eind verderop, is hij uit zijn auto gesprongen om Patrick in elkaar te slaan. Hij heeft hem nooit zien komen. Hij heeft zich naar eigen zeggen nog proberen te verdedigen, maar die man was door het dolle heen. En Patrick is niet bepaald een kleintje. Hij vermoedt dat zijn aanvaller wel iets van vechtsport afgeweten moet hebben. Niet alleen speelde alles zich af voor Zira’s ogen, ook in de auto van de aanvaller zat een kind. Ongeloofli­jk.”

Geleerd van De Buurtpolit­ie

Zira kon zelf al heel wat details aan de politie geven over de feiten. Zo kon ze de volledige nummerplaa­t doorgeven van de auto waarmee de aanvaller reed. “Waarschijn­lijk heeft ze dat geleerd dankzij De Buurtpolit­ie”, lacht Sylvia.

De politie bevestigt dat er een mogelijke verdachte is geïdentifi­ceerd. “Hij reed met een bedrijfswa­gen, dus we moesten via zijn werkgever zoeken om te achterhale­n wie er op dat moment met het bewuste voertuig reed”, zegt woordvoerd­er Willem Migom van de Antwerpse politie.

Omdat de kans bestaat dat er toch nog iemand anders met de bedrijfsau­to aan het rijden was, werd de man niet meteen gearrestee­rd en ontvangt hij een uitnodigin­g voor verhoor. “Gaat hij daar niet op in, dan zal hij worden geseind”, aldus Willem Migom. “Het onderzoek gaat voort.”

Extra getuigen

Toch zoekt het gezin nog extra onafhankel­ijke getuigen. “In de eerste plaats om te kunnen bevestigen aan de politie dat het om zinloos geweld gaat”, aldus Sylvia. “Maar ook om Zira een beetje te sparen. Zij heeft het allemaal zien gebeuren en dat is al erg genoeg. We willen vermijden dat ze tijdens het verdere onderzoek of bij een eventuele rechtszaak ook nog eens het hele verhaal zal moeten herhalen.”

Sylvia

Vriendin van Patrick

“Patrick heeft zich naar eigen zeggen nog proberen te verdedigen, maar die man was door het dolle heen.”

 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­r Patrick Van den Broeck.
FOTO RR Slachtoffe­r Patrick Van den Broeck.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium