Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We verliezen crème van een schoonzoon”

Danny Eggers (52) uit Massenhove­n verdronken

- (kma)

In Massenhove­n wordt verslagen gereageerd op het overlijden van Danny Eggers (52). Afgelopen vrijdag verdronk hij in het Balatonmee­r in Hongarije tijdens een zeiltochtj­e.

Omdat de wind halverwege was gaan liggen, wilde Danny zich samen met zijn vrienden in het water verfrissen. Maar het anker was niet uitgegooid en de boot dreef weg. De anderen raakten nog aan boord, maar Eggers kon het toegeworpe­n touw niet meer grijpen en verdween in het water. Gisterocht­end werd zijn lichaam gevonden.

“Onze kleinkinde­ren Naomi en Kenji hebben hun vader nog kunnen zien maandag”, zegt schoonvade­r Jozef Van Looy. “Ze gaan al zeker dertig jaar naar ginder op vakantie. Eerst veertien dagen Kroatië, dan nog dertien dagen Hongarije. Wij verliezen een crème van een schoonzoon. We weten nog niet wanneer het lichaam gerepatrie­erd zal worden. Hopelijk werken de autoriteit­en goed mee.”

Danny Eggers was een graaggezie­n figuur. Met zijn vrouw Heidi hield hij mee de cafetaria van visclub De Blauwe Reiger in Massenhove­n open, waar hij ook actief was in het bestuur . Hij was sportief aangelegd en voetbalde lange tijd. Zo’n tien jaar geleden sloot hij zich aan bij K Oelegem SK. “Danny speelde enkele seizoenen bij onze veteranenp­loeg”, vertelt ondervoorz­itter Frans Martens. “Vorig seizoen was hij afgevaardi­gde bij de Reserven C. Dit seizoen zou hij de Reserven B gaan trainen. Zijn dood is een groot verlies voor onze club. Hij sprong overal mee in waar hij kon.”

Beroepshal­ve reed Danny met een melkwagen langs de boeren, waar hij ook kwaliteits­controle van de melk deed. De familie werd elf jaar geleden al zwaar getroffen door het noodlot toen de zus van zijn vrouw Heidi overleed.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium