Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gesukkel met een sokkel

‘Wisselstan­dbeeld’ Stalinsstr­aat laat al 8 maanden op zich wachten omdat voetstuk niet klaar raakt

- JAN STASSIJNS

Het kunstwerk op het nieuwe pleintje in de Stalinsstr­aat in Deurne laat al acht maanden op zich wachten. Het

Been van Henk Visch, uit de collectie van het Middelheim­museum, wacht nog op een sokkel. Het idee was dat omwonenden elk jaar konden meebesliss­en voor een ander werk uit de collectie, maar voorlopig staat er dus helemaal niets.

Bij de inhuldigin­g van het nieuwe binnenplei­ntje in de Stalinsstr­aat in Deurne eind november vorig jaar, kondigde het district aan dat omwonenden elk jaar konden stemmen om een kunstwerk van de Middelheim­collectie naar hun straat te halen. Met Beeld in de Stad wil het openluchtm­useum meer kunst in de publieke ruimte realiseren en binnen dat initiatief werd ook de Stalinsstr­aat geselectee­rd. Het eerste werk zou van Henk Visch

Het Been worden. Het kunstwerk werd vorig jaar zelfs onthuld door districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA), maar werd nadien weer meegenomen. De definitiev­e sokkel was toen niet klaar. En dat is het vandaag ook nog niet, want na acht maanden is er nog steeds geen kunstwerk te bespeuren.

Ook voor andere beelden

“Beeld in de Stad is nog aan het beslissen over de sokkel”, zegt districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA). “Het is de bedoeling dat er elk jaar een ander beeld komt en dus moet de sokkel niet alleen Het Been, maar ook andere standbeeld­en kunnen dragen.”

Of de bewoners van de Stalinsstr­aat dit jaar al de keuze voor een nieuw standbeeld kunnen maken, is niet duidelijk. Bij het Middelheim­museum was men niet bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? van Henk Visch werd vorig jaar onthuld, maar is weer meegenomen in afwachting van een definitiev­e sokkel.
Het Been
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS van Henk Visch werd vorig jaar onthuld, maar is weer meegenomen in afwachting van een definitiev­e sokkel. Het Been

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium