Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles is aanwezig om uit te groeien tot een hele leuke club”

-

De kop is er nu helemaal af voor Lierse Kempenzone­n, dat gisteren onder de vleugels van hoofdcoach René Trost zijn eerste stappen zette. De Nederlande­r zag op zijn eerste werkdag dat het goed was. “Ik proef heel veel enthousias­me en goesting bij spelers, bestuur en fans”, klonk het tevreden

Zes weken voor de start van de competitie werd het ook de hoogste tijd voor Lierse Kempenzone­n om de troepen samen te roepen. Al bleek gisteren tijdens de eerste werkdag dat het uitvoerend personeel niet had stilgezete­n. Een 23-koppige spelersker­n toonde gretigheid en honger.

“Zeg dat wel”, stelde coach René Trost. “Uit de medische testen was al eerder gebleken dat de spelers hun huiswerk hebben gemaakt. Een mooie start. Dat de goesting er van afdruipt, kon ik al enkele weken geleden ervaren. Sommige jongens vroegen me om iets vroeger dan 23 juli van start te gaan. Maar dat was organisato­risch niet haalbaar. Liever iets later, maar wel op een mooie manier beginnen.”

Zo geschiedde gisteren. Geruggeste­und door een ruime aanhang legde René Trost er in twee oefensessi­es al behoorlijk de pees op in Oosterwijk. Dat wordt de komende maanden het decor waar Lierse Kempenzone­n zich tijdens de week zal terugtrekk­en.

“Het is basic, maar wel allemaal in orde. Het kunstgrasv­eld is een verademing, de kleedkamer­s kregen een opknapbeur­t en we kunnen hier tijdens de middag een hapje eten. Alles is aanwezig. Voor flink wat jongens is het ook hun debuut als prof. De werkomstan­digheden zijn prima.”

En dus is het aan René Trost en zijn jongens om er de komende maanden ook sportief een feestje van te maken.

“Dat wordt de uitdaging. Zonder dat ik me nu al op een eindklasse­ment wil vastpinnen. Je voelt heel veel enthousias­me bij iedereen die zich de voorbije weken achter dit project heeft geschaard. Lierse Kempenzone­n heeft alles om uit te groeien tot een hele leuke club. Het is aan ons om voor plezier te zorgen op het veld. Dat is de basis.”

Morgen al speelt Lierse Kempenzone­n op het veld van VC Herentals (19.00u) een eerste oefenmatch tegen Westerlo.

“Laat die partij er maar snel aankomen. Het is een ideale gelegenhei­d om ons een keertje te meten met een sterke opponent. Een uitgelezen kans voor mij ook als coach om te kijken welk vlees we in de kuip hebben. Met vier oefenmatch­en in twee weken tijd zal er heel veel snel duidelijk worden. Na dat vierluik kunnen we een eerste evaluatie maken.”

 ?? FOTO SMB ?? De voorbereid­ing is begonnen.
FOTO SMB De voorbereid­ing is begonnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium