Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zou dom zijn om te veel risico’s te nemen”

Voetblessu­re houdt Renée Eykens aan de kant

- (basp)

Terwijl Soufiane Bouchikhi (5.000m) en Pieter-Jan Hannes (1.500m) schitterde­n op de Nacht van de Atletiek in Heusden, moest Renée Eykens langs de kant toekijken. De Europees beloftekam­pioene op de 800m sukkelt al maanden met de voet. Voor het EK (7-12 augustus) hoopt ze nog één wedstrijd te lopen.

Samen met Soufiane Bouchikhi is Renée Eykens momenteel de enige atlete uit de provincie Antwerpen in de 36-koppige selectie voor het EK in Berlijn. Maar in tegenstell­ing tot de meeste andere EK-gangers, kon de atlete uit Kapellen zaterdag niet schitteren.

“Het is een heel hardnekkig­e blessure aan de voet: fasciitis plantaris. Ik sukkel er al maanden mee. Jammer genoeg is het geen letsel waarvoor enkele weken rust volstaat. Het is van dag tot dag kijken hoe het evolueert. Ik vind het heel spijtig. Ik had graag in Heusden gelopen, maar de Nacht kwam net iets te vroeg. Het zou dom zijn om te veel risico's te nemen. Maar ik wil absoluut nog één wedstrijd in de benen hebben voor het EK. De kans is groot dat ik zal lopen op de Flanders Cup in Ninove. Ik probeer er het beste van te maken”, besluit Eykens, die in 2017 nog op knappe wijze de 800m won op de Nacht van de Atletiek.

Eykens kon wel supportere­n voor haar clubgenote­n van AC Kapellen. In de 800m in het voorprogra­mma finishte scholier (geboorteja­ar 2001) Lukas Maes tweede in 2'00"16. Bij de scholieren-meisjes snelde Heleen Vermeulen naar de tweede plek in 2'18"88. Vermeulen is de jongere zus van Belgisch beloftekam­pioen 1.500m Jochem Vermeulen, maar die is geblesseer­d en moest zich beperken tot supportere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium