Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil een positieve bijdrage leveren”

An Vermant (47) gaat in zee met Open Vld

-

An Vermant, moeder van drie kinderen, stapt in de politiek en doet dat met Open Vld. De 47jarige vrouw is geboren en getogen in Niel en is vooral gekend voor haar sociaal engagement.

“Mijn sociale ingesteldh­eid ontsproot bij de scouts van Hellegat”, vertelt An Vermant. “Al van in mijn prille jeugd voelde ik me aangetrokk­en om een positieve bijdrage te leveren aan de samenlevin­g.”

An was in het verleden vaak betrokken in sociale aangelegen­heden. Zo stond ze aan de wieg van het buurthuis op het Achturenpl­ein. “Ik hielp er bij het gezellig inrichten van het buurthuis, de wekelijkse koffieklet­s en handwerkav­onden en de organisati­e van het Halloweene­n pleinfeest.”

Om bepaalde projecten nog meer te kunnen doordrukke­n, zet An de stap naar de politiek.

“Ik koos voor Open Vld. Ik wil onder meer dat de waterbus tussen Antwerpen en Hemiksem in de nabije toekomst naar Niel wordt doorgetrok­ken. Samen met het gemeentebe­stuur gaan we daar werk van maken.”

Buurtbanke­n

De laatste jaren zet An zich in om het in de buurt gezellig te maken. “Zo startte ik in de Kapelstraa­t, waar ik woon, met het maken van Die staan voor de huizen, op het voetpad. Het is er gezellig keuvelen. Ik ben er vast van overtuigd dat de buurtbanke­n een positief effect hebben in de buurt. Er is meer sociale controle, buren leren elkaar beter kennen en steken wanneer nodig ook sneller een handje toe om elkaar te helpen. Elke straat of buurt zou zo’n ontmoeting­splaats moeten hebben, net als vroeger. Daar wil ik echt op inzetten.”

 ?? FOTO PAUL VAN ROY ?? An Vermant in ‘haar’ Kapelstraa­t met burgemeest­er Tom De Vries.
FOTO PAUL VAN ROY An Vermant in ‘haar’ Kapelstraa­t met burgemeest­er Tom De Vries.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium