Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kerselaerv­rienden vieren jubileum van hun kermis een jaartje te vroeg

Driedaags, gratis evenement brengt ontspannin­g en ambiance voor klein en groot

- www.kerselaerk­ermis.be CHRIS VAN ROMPEY

De Kerselaerv­rienden organisere­n dit weekend hun wijkkermis. Tijdens het drie dagen durende evenement verwachten ze vele duizenden bezoekers. Dat kan vooral op zondag, door de immens populaire rommelmark­t, voor verkeerspr­oblemen zorgen.

De Kerselaerv­rienden kondigen hun kermis aan als de 35ste editie, maar enkele jaren geleden hebben ze verkeerd geteld. Ze zijn dus nu toe aan de 34ste uitgave, maar ja, de affiches waren al gedrukt. Voor deze ‘jubileumed­itie’ keken de Kerselaerv­rienden alleszins op geen cent, want ze halen enkele grote namen naar hun feesttent, die zoals steeds opgesteld staat in Hoog-Lachenen.

“We brengen inderdaad een programma om u tegen te zeggen”, bevestigt voorzitter Marc Op de Beeck. “We beginnen op vrijdag 27 juli omstreeks 20u met Discobar Industrial. Om 21u neemt de Guy Swinnen Band over met om 22u een optreden van Guy Swinnen himself. Discobar DJ Team Industrial sluit de avond af.”

“Op zaterdag opent onze feesttent al om 14u voor onze kaartnamid­dag met geldprijze­n. Vanaf 20u starten we een ambianceav­ond met de Prins Junior Band. Om 22u plannen we een optreden van de Italiaanse charmezang­er Piono Baresi bijgestaan door Wendy D’Joos. Omstreeks 23u zal Bart Kaëll de harten van het publiek veroveren. De Prins Junior Band sluit de avond af.”

“Voor onze derde kermisdag, zondag 29 juli, stelden we een zeer gevarieerd programma samen. Vanaf ’s morgens 6u vliegen we erin met een gigantisch­e rommelmark­t. Al bijna 400 standhoude­rs schreven zich in, wat goed is voor zo’n drie kilometer kijk- en koopplezie­r.”

Free podium

“Vanaf 11u bieden wij onze opkomende talenten een free podium. We zorgen zelf voor alle technische hulpmiddel­en. Om organisato­rische redenen vragen wij om vooraf in te schrijven, maar wie op de dag zelf toch nog op het po- dium wil springen, houden we niet tegen. Om 14u begint de namiddagan­imatie met onder meer ritjes met een oldtimertr­actor, springkast­elen, viskraam, zandbak voor de allerklein­sten, kindergrim­e en diverse workshops. Dit jaar organisere­n wij voor de eerste maal ook nog een salsafuif vanaf 15 tot 19u, met gratis les.”

“Het avondprogr­amma laten we dit keer, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen, al om 19u beginnen met een optreden van Willy Sommers. Paul Severs neemt om 20u over. Nadien, omstreeks 21u zingt Ruth Mc Kenny hits uit de jaren 60 en 70. Een uur later zetten we het Limburgse Trio Bluf op het podium. DJ Eastbird sluit Kerselaerk­ermis af.”

Marc Op de Beeck

Voorzitter Kerselaerv­rienden

‘‘Al bijna 400 standhoude­rs schreven zich in voor de rommelmark­t.’’

 ?? FOTO CHRIS VAN ROMPAEY ?? De organisato­ren en enkele jonge helpers zijn klaar voor Kerselaerk­ermis.
FOTO CHRIS VAN ROMPAEY De organisato­ren en enkele jonge helpers zijn klaar voor Kerselaerk­ermis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium