Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeentese­cretaris wordt algemeen directeur

OCMW-secretaris Piessens blijft met lege handen achter

-

Gemeentese­cretaris Arie Hoyaux wordt algemeen directeur van de gemeente. Jo Piessens, secretaris van het OCMW, kreeg bovendien niet eens voldoende stemmen voor de job van adjunct algemeen directeur. Een drama, want zijn huidige functie verdwijnt.

De job van algemeen directeur bundelt de functies van gemeentese­cretaris en OCMW-secretaris, waardoor er één persoon aan het hoofd van gemeente én OCMW komt te staan. De gemeentera­adsleden hadden dan ook een proce- dure van meer dan drie uur lang nodig om de delicate keuze te maken tussen gemeentese­cretaris Arie Hoyaux en OCMW-secretaris Jo Piessens. Groenraads­lid Sven Cools nam niet deel aan de stemming, hij was met vakantie. Van de 24 andere raadsleden gaven er 17 hun stem aan gemeentese­cretaris Hoyaux. Bij de stemming om OCMW-secretaris Jo Piessens de optionele functie van adjunct algemeen directeur toe te kennen, werden 11 stemmen voor en 13 tegen opgetekend. Een drama voor Piessens, al zo’n 20 jaar OCMW-secretaris, voor wie nu een nieuwe job “op zijn niveau” moet worden gezocht. Ofwel binnen het OCMW, ofwel binnen de gemeentest­ructuur.

In de wandelgang­en is sprake van een politieke afrekening zonder weerga. Het is ook duidelijk dat niet alle fracties eensgezind hebben gestemd. De beslissing­en die zijn genomen zijn onomkeerba­ar en Arie Hoyaux heeft reeds de eed als algemeen directeur afgelegd. Zijn functie gaat onmiddelli­jk in.

Chaos

Hans Verreyt (Vlaams Belang) richtte zich nadien in de openbare zitting tot de gemeentera­ad.

“Diegenen die verantwoor­delijk zijn voor deze flagrante miskenning van de kandidaat adjunct-directeur, hebben een enorme verantwoor­delijkheid, niet enkel op menselijk vlak, maar ook op organisato­risch vlak nu het OCMW in totale chaos gestort wordt. Als Vlaams Belang betreuren we dit enorm. Diegenen die dit veroorzaak­t hebben, moeten hun verantwoor­delijkheid nemen en hun beslissing verantwoor­den bij de betrokkene­n. We hopen dat na de politieke chaos in onze gemeente, op deze manier niet de ambtelijke chaos is gestart”, klonk het.

 ?? FOTO JB ?? Voormalig gemeentese­cretaris Arie Hoyaux legt bij burgemeest­er Jeroen Baert de eed af als algemeen directeur van de gemeente.
FOTO JB Voormalig gemeentese­cretaris Arie Hoyaux legt bij burgemeest­er Jeroen Baert de eed af als algemeen directeur van de gemeente.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium