Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Pelsdieren

De maatregel van minister Ben Weyts (N-VA) om het kweken van pelsdieren te verbieden, had reeds vele jaren geleden moeten worden genomen. Totaal overbodig als luxeproduc­t en enkel bestemd voor wie graag paradeert. Onbegrijpe­lijk en zelfs onaanvaard­baar vind ik dat deze handelaars, die rijk geworden zijn door dierenleed, van de overheid nog een tegemoetko­ming krijgen met ons belastingg­eld. Dit omdat ze moeten stoppen met hun barbaarse gebruiken, die eigenlijk stammen uit de oertijd toen de eerste mensen zich uit noodzaak moesten kleden met dierenhuid­en. Ze zouden diep beschaamd moeten zijn over wat ze dieren in deze moderne tijden onnodig hebben aangedaan. Kunnen hiertegen geen petities of betogingen worden georganise­erd?

RUDI VEREECKEN, TERHAGEN

Ongevallen e-bikes

Blijkbaar is het aantal ongevallen met e-bikes dit jaar verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. En dat heeft een eenvoudige verklaring. Een e-bike die tot 30 km per uur kan rijden in handen geven van een 70plusser die in geen jaren gefietst heeft, is te vergelijke­n met een Porsche schenken aan een 18-jarige die juist zijn rijbewijs behaald heeft. Dat is de mening van een 82-jarige die rustig met zijn gewone fiets rondtoert, maar die wel vaststelt dat fietsen steeds gevaarlijk­er wordt door die talrijke e-bikes, bakfietsen, aanhangwag­entjes, ligfietsen enzovoort, die de huidige fietspaden overspoele­n.

HUBERT BUYSSE, DEINZE

Veeleisend­e klanten

Ik kan er best inkomen dat chef-koks en personeel misnoegd zijn omdat ze zich op het laatste nippertje nog in allerlei bochten moeten wringen om aan de wensen van de klant te voldoen. Een suggestie: laat de klanten bij reservatie al vermelden voor welke producten of ingrediënt­en zij allergisch zijn, zodat de chef-kok zich ruimschoot­s kan voorbereid­en op een minder stressvoll­e manier. Een klein gebaar van de klant, een hulp en zegen voor het keukenpers­oneel. Smakelijk eten, in ieder geval.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium