Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En nu de finale in de Pyreneeën

Zondag trapt Antwerp nieuwe competitie af: is het klaar voor de jacht op een plaats in Play-off 1?

- (pego)

Als 18-jarige liep hij nog rond als jong rastalent bij Real Madrid. Hij maakte ooit het mooie weer bij Standard en na omzwerving­en bij onder meer Porto en Augsburg staat hij terug in België. En wordt Daniël Opare (27) nu al aanzien als een van dé toptransfe­rs van Antwerp. ‘Het voelt hier nu al aan als thuis.’

Antwerp alias Luciano D’Onofrio wilde hem vorig seizoen al weghalen bij de Duitse Bundesliga­club Augsburg, maar moest wachten tot deze transferpe­riode om Daniël Opare binnen te halen. De liefde van D’Onofrio komt niet zo maar uit de lucht gevallen. Hij ontdekte de Ghanees als 18jarige in de jeugdoplei­ding van Real Madrid, waar hij werd beschouwd als een van de ’50 grootste talenten ter wereld’. Met Ghana werd hij in die periode wereldkamp­ioen bij de U20.

Een talent dat verhuisde naar Standard en daar mee het mooie weer maakte. Met Standard, waar hij tussen 2010 en 2014 bijna 100 wedstrijde­n speelde, won hij de Beker van België. Hij vertrok daarna naar Porto, zonder succes, en belandde uiteindeli­jk in de Bundesliga, bij Augsburg, waar hij afgelopen seizoen 17 matchen speelde. En nu staat de Ghanese rechtsback op de Bosuil. Met een brede glimlach. “Ik ben hier opnieuw samen met Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Jelle Van Damme… Daardoor voelt het echt aan als thuiskomen voor mij. Heerlijk.”

En ook Antwerp lijkt plezier aan hem te zullen beleven. Tegen PAOK schoot hij vanop verre afstand magistraal in de kruising. En zondag tegen Panathinai­kos was iedereen het erover eens: Opare is een grote aanwinst. Zelfs op links. Maar als Bölöni het ‘vraagt’… “Links of rechts, het maakt mij niet uit. Ik kan het allebei”, klinkt het, weer met die stralende glimlach.

Opare straalt een en al tevredenhe­id uit. En is al lang vergeten dat hij in de tweede helft van vorig seizoen als vaste waarde aan de kant werd geschoven bij Augsburg vanwege transferpe­rikelen. “Mijn contract liep af en ik wilde niet blijven. Dan kiezen ze voor iemand anders. Maar ik onthoud vooral dat ik een fijne tijd heb beleefd bij Augsburg.”

En nu is hij klaar voor het nieuwe rood-witte hoofdstuk in z’n carrière. “Ja, ik heb België wel een beetje gemist. Ik ben blij dat ik hier terug ben. Dankzij Luciano D’Onofrio, met wie ik uitgebreid sprak. Ze zijn hier bezig met een mooi project op Antwerp en dat sprak me aan. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Iedereen staat scherp, we zijn klaar voor de start. Om meteen goed te beginnen en punten te pakken.”

Opare denkt ook al verder. “Ik kan hier alles weer even op een rijtje zetten, het team zoveel mogelijk helpen en dan opnieuw een stap maken. Misschien.” En weer die brede glimlach.

 ??  ??
 ?? FOTO GMAX ?? Daniël Opare.
FOTO GMAX Daniël Opare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium