Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maes vanaf 2019 makkers met Quick.Step Floors

- (hc)

Biermerk Maes stapt vanaf 2019 als cosponsor in de Quick.Step Floors-ploeg van Patrick Lefevere. Dat kondigde de grote baas van de ploeg gisteren aan samen met Jan Bosselaers, de directeur marketing van Maes. Het contract werd dezelfde ochtend in Carcassonn­e getekend en loopt over verschille­nde jaren.

Hoe groot het budget is dat Maes voor het eerst in een wielerteam pompt, blijft geheim, net als de duur van de deal. “Maes 0,0%, een alcoholvri­j bier, sluit heel goed aan bij ons koosnaampj­e The Wolfpack”, stelde Lefevere. “Dat begon als een grapje, maar is uitgegroei­d tot een begrip: een bende makkers, maten. En zo kom je bij de slogan van bierbrouwe­r Maes.”

Hoewel de manager opgetogen is met de nieuwe partner, blijft hij wel constant op zoek naar nieuwe sponsors. “Iedereen denkt dat we

one happy family zijn en dat het geld dus wel automatisc­h binnenkomt. Zo is het natuurlijk niet. In vergelijki­ng met multinatio­nal Sky heb ik een kmo. Ik heb nu sponsoring tot einde 2019, maar ik zou graag hebben dat ik vanaf 2020 iets kan op tafel leggen voor langere duur. Dan kan ik wat rustiger beginnen denken aan mijn pensioen en mijn opvolging”, aldus de 63-jarige Lefevere.

Bosselaers beaamde dat Maes van plan is om meer te doen dan alleen maar een cheque op tafel te leggen. “Het is onze eerste stap in het wielrennen, dat wel, maar we hebben in andere sporten wel al een heel lange traditie. Schrik dus ook niet als je vanaf volgend jaar na de finish een renner een blik Maes 0,0% ziet opentrekke­n als hydrateren­d recuperati­emiddel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium