Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kaya moet Berrier vervangen, Cornet doublure voor De Camargo

- FOTO RUDY DECLERCK

Het uitvallen van Berrier is voor KV Mechelen een flinke streep door de rekening op minder dan twee weken voor de competitie­start. Omdat ook die andere grote zomertrans­fer, Igor De Camargo, wellicht niet op tijd fit geraakt, is KV nog een extra rondje gaan doen op de transferma­rkt. Spits Mathieu Cornet (27) komt over van Roeselare en ook assistkoni­ng Onur Kaya (32, Zulte Waregem) zet volgende week zijn handtekeni­ng onder een contract van drie jaar bij KV.

De officiële ploegfoto die gisteren werd genomen op het veld van KV Mechelen is na één dag alweer gedateerd. Met Mathieu Cornet en Onur Kaya worden er vandaag twee nieuwe spelers in Mechelen verwacht. Allebei leggen ze hun medische en fysieke tests af maar alleen Cornet tekent vandaag in principe zijn contract. Op Kaya moet KV nog wachten tot na het eerste competitie­weekend in de Jupiler Pro League. Francky Dury wil zaterdag een allerlaats­te keer een beroep doen op de creatieve middenveld­er als vervanger van de geschorste Bongonda tegen Waasland-Beveren. Daarna staat niets een overstap nog in de weg. Zowel op clubniveau als met Kaya zelf is de deal al beklonken. Malinwa betaalt ongeveer een half miljoen euro aan Zulte Waregem en Kaya kan in Mechelen een contract voor drie seizoenen tekenen.

Twee oude bekenden

Met Kaya haalt Malinwa toch weer een grote naam naar eerste

klasse B. De Belgische Turk behoorde de voorbije seizoenen tot de beste assistgeve­rs van onze competitie en heeft in totaal meer dan 200 wedstrijde­n in eerste klasse (achtereenv­olgens bij Charleroi, Lokeren en Zulte Waregem) achter zijn naam staan. Voordien speelde Kaya ook al vijf seizoenen in de Eredivisie voor Vitesse. Hij is perfect tweetalig én kent Denis van Wijk nog van in hun periode samen bij Charleroi.

Ook Mathieu Cornet is een oude bekende van Van Wijk. De 27-jarige spits uit Namen scoorde vorig seizoen nog vijf doelpunten in elf wedstrijde­n onder Van Wijk bij Roeselare. Als krachtige, kopbalster­ke spits van 1m90 moet Cornet de concurrent­ie aangaan met Igor De Camargo. De kans is klein dat de Braziliaan nog speelklaar geraakt voor de competitie­start. “Cornet is het type targetman dat we op dit moment missen”, vertelde Van Wijk gisteren. “Hij is een sterke jongen én hij kent de competitie. Voor ons was dat heel belangrijk. Togui en Engvall zijn goede spelers maar die kennen de competitie nog niet. Ze hebben nog een inloopperi­ode nodig. Cornet niet. Hij kan er meteen staan als het nodig is.”

Voor Van Wijk is de start van de competitie dan ook van cruciaal belang. “Met De Camargo en Berrier hebben we de pech dat twee van onze grote zomeraanko­pen al zijn uitgevalle­n. Maar in deze competitie is het héél belangrijk dat je er staat van bij de eerste wedstrijd. In deze format kan je je geen puntenverl­ies permittere­n want na 14 matchen is de eerste periode al voorbij.”(thst)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Cornet in zijn Antwerpper­iode.
FOTO PHOTO NEWS Cornet in zijn Antwerpper­iode.
 ??  ?? Kaya bij Zulte Waregem.
Kaya bij Zulte Waregem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium