Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Barcelona denkt aan Koen Casteels

-

Hij speelde geen minuut tijdens het voorbije WK in Rusland, maar toch kan Koen Casteels op de belangstel­ling van enkele Europese topclubs rekenen. De opmerkelij­kste naam is die van FC Barcelona. De 26-jarige doelman zou in beeld zijn als de Nederlande­r Jasper Cillessen vertrekt. Casteels ligt nog drie jaar onder contract bij Wolfsburg, maar de Volkswagen­club heeft niet de reputatie spelers tegen te houden als ze een mooie transferpr­ijs kan vangen.

Naar verluidt zou technisch directeur Jörg Schmadtke te vermurwen zijn voor een bedrag tussen de 15 en de 20 miljoen euro. Casteels ligt goed in de markt omdat hij de ideale leeftijd heeft voor een transfer naar een topteam (26 jaar) en vorig seizoen tot beste doelman in de Bundesliga werd verkozen.

Behalve Casteels staat ook Simon Mignolet op de lijst van Europese clubs die op zoek zijn naar een ervaren doelman van internatio­naal niveau. Een mogelijke transfer van Thibaut Courtois naar Real Madrid zou een nieuwe ruk kunnen geven aan de “keeperscar­rousel” in de Europese transferma­rkt. Roma, dat Alisson verkocht aan Liverpool, is een andere club waar Casteels en Mignolet al genoemd werden.

Bod van Strasbourg op Sels?

De kans is reëel dat de beste vier doelmannen van België een transfer maken, want Matz Sels zou op belangstel­ling kunnen rekenen van de Franse eersteklas­ser Strasbourg. Bij Newcastle zou een bod van 4,5 miljoen euro zijn binnengeva­llen voor de Antwerpena­ar. Eerder had Strasbourg al interesse laten blijken in Thomas Kaminski en Hendrik Van Crombrugge.

 ??  ?? FOTO PN
FOTO PN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium