Gazet van Antwerpen Stad en Rand

7. Charleroi

- (bvv)

Vorig seizoen schoten de Carolo's als een pijl uit de startblokk­en: 15 op 15 met een grondig vernieuwde ploeg. Meer nog: tot het begin van de play-offs viel Charleroi niet meer uit de eerste drie. Hoewel de vraagteken­s toen ook aanwezig waren – niemand kende Rezaei, Benavente was nog niet de speler die hij nu is en Ilaimahari­tra bezorgde ons vooral kopzorgen elke keer we zijn naam moesten opschrijve­n – pakte de mayonaise wonderwel.

Ook nu zijn die vraagteken­s er. Mehdi Bayat wist de kern grotendeel­s samen te houden, en ging opnieuw op zoek naar een witte merel in Iran. Hij vond er zelfs twee: Ali Gholizadeh en Omid Noorafkan, maar het blijft afwachten of zij de stap naar het Europese voetbal – en de veeleisend­e Mazzu – even vlot verteren als hun landgenoot Rezaei.

Met Perbet zorgde Bayat wel voor een kwaliteits­injectie voorin. Een garantie op doelpunten, in tegenstell­ing tot David Pollet, die vorig seizoen slechts drie keer de netten deed trillen. En er is ook nog wintertran­sfer Romain Grange, die in de voorbereid­ing al zijn traptechni­ek liet bewonderen.

Achterin is de spoeling echter dun: Marinos is de enige rechtsacht­er in de kern, hij krijgt de 18-jarige Busi als back-up. Centraal wordt Martos al een jaartje ouder en moet Zajkov geopereerd worden aan pubalgie. Charleroi haalde daarop de transfervr­ije Dervite, maar het is afwachten welk niveau die haalt. Op links wordt niet meer gerekend op N'Ganga, terwijl Nurio op de sukkel is met de adductoren. De rug van doelman Penneteau (37) hield het tijdens de voorbereid­ing alleen met inspuiting­en, waardoor de kans groot is dat Mandanda aan het seizoen moet beginnen. Er mag met de verdediger­s niet veel mislopen, anders zou het wel eens een moeilijk seizoen kunnen worden.

 ??  ?? Jeremy Perbet. FOTO PHOTO NEWS
Jeremy Perbet. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium