Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Hoe wapent u zich tegen deze hittegolf? Hebt u tips voor mensen met jonge kinderen of om het fris te houden thuis?

-

Twee liter

Ik probeer met dit warme weer minstens twee liter water per dag te drinken, of nog meer. En vooral is het belangrijk om te drinken voordat je dorst krijgt!

JASPER VAN NIMMEN, BRECHT

Onder de boom

Wij zitten een hele dag onder een notenboom in onze tuin. Heerlijk fris, daar!

EVELYN NUYENS, ZOERSEL

Koelte opzoeken

Indien mogelijk, de zon vermijden en de schaduw opzoeken. Je kan ook in de ijskast of in de frigo kruipen, al raad ik dat niet aan wegens te extreme verschille­n in temperatur­en. Beter is het dan om enkele dagen de kelder op te zoeken, voor wie er een bezit. Ook een goed alternatie­f om de hitte te vermijden is een of andere kerk te gaan bezoeken. Er staan daar stoelen genoeg en de temperatuu­r is daar draaglijke­r en meestal koeler dan buiten. En natuurlijk, veel water drinken en alcohol vermijden. Succes verzekerd!

EDDY WOLFS, TREMELO

Koelappara­at

Wij hebben onlangs een koelappara­at gekocht en laten dit in de namiddag en in de vooravond draaien in huis, met alle ramen en deuren dicht. ’s Nachts gaan de ramen dan open, dat zorgt altijd voor een frisse slaapkamer. Op die manier kunnen we véél beter slapen.

WALTER FRANS, HOBOKEN

Flessen invriezen

Ik vries telkens acht flessen water in. Eenmaal bevroren, zet ik vier van die flessen voor mijn ventilator. Wanner die flessen dan ontdooid zijn, verwissel ik die met de flessen in het vriesvak. Dat scheelt dan toch weeral een paar graden.

NATACHA LEGARÇON, BORGERHOUT

Water tijdens het werk

Met dit weer kom ik werken met de fiets. En op het werk krijgen we water. Als vuilnisman moet je immers zeer veel drinken. Minstens drie liter per dag, al mag dat natuurlijk ook meer zijn.

ROBBY KEIRSMAEKE­RS, NIEL

Boodschapp­en doen

Een tip voor wie boodschapp­en moet doen, zoals vleeswaren en verse vis. Neem een diepvriesz­ak of een koelbox mee en steek daar een aantal diepgevror­en koelelemen­ten in. Zo blijven je aankopen langer vers.

EDDY HEIRWEGH, ZWIJNDRECH­T

Vroeg beginnen

Heel vroeg beginnen met het huishouden, zodat je ermee klaar bent voordat het te warm wordt.

MARINA VAN DUYSE, HULST

Terras afkoelen

Zit u thuis met een heet buitenterr­as of een hete betontrap? Deze kunt u sterk afkoelen door het terras of de trap nat te sproeien. Gebruik hiervoor liefst regenwater of water uit de put. De verdamping van het wa- ter onttrekt warmte uit de omgeving en zorgt voor verkoeling. Zo zult u een groot temperatuu­rverschil merken.

LUC SCHELFAUT, SINAAI

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium