Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Showballet en een duik in het toilet

-

Wat? Spektakels­how rond het thema ‘disco’. Drieënhalf uur lang zang, dans, humor en flink wat acrobatie.

Wie?

Als naar gewoonte is Nele Goossens de gastvrouw. Ze wordt geflankeer­d door zangers Patrick Onzia, Daisy Thys, Sandrine, Dimitri Verhoeven en Steve Ryckier.

Top of the bill is de Franse discogroep Ottawan, maar ook de komische acrobaat Vladimir Georgievsk­y, bekend van Britain’s Got Talent, springt eruit.

Goed gelachen?

D.I.S.C.O heeft het niet zozeer op uw gulle lach gemunt, wel op uw verbazing. De show grossiert in technisch puntgave wow-momenten. De geestige sketches zijn er ook, tenminste voor wie kan lachen om Debra De Proost uit Wortel met een extra dikke kont gekronkeld rond een paal. Voor de echte diehards is er nog de wc-sketch. Alle finesses van het kuisen der toiletten krijgt u op een hoopje. U raadt het al: de humor is behoorlijk plat. Soms op het randje van vulgair.

Topper?

Sexy artiesten in een soort

acrobatisc­h ballet op snoeiharde muziek. Chapeau voor de adembeneme­nd mooie act van Alexandra en Indra. We nemen onze hoed ook af voor de costumière­s. Let eens op de jurk van Daisy Thys. Langer ziet u deze zomer nergens!

Genoten van de muziek?

Reken maar. Trek er een discodeun door en de ambiance maakt zichzelf. Denk aan flitsende videoscher­men, lichteffec­ten à volonté en niet te vergeten: het uitstekend­e liveorkest.

Wie zit er in de zaal?

Jong en oud. Zowel twintigers als mensen van middelbare leeftijd en grijze hoofdjes.

Hoeveel kost het?

Naargelang de plaats kost een ticket 39, 44 of 55 euro.

Gaan of thuisblijv­en?

De duurste onder de kustshows, maar ook de spectacula­irste. Om je kreupel te lachen moet je niet in Het Witte Paard zijn, voor verleideli­jke showgirls, veel pluimen, glitter en disco-ambiance wel.

D.I.S.C.O tot 3 september in Het Witte Paard Blankenber­ge. Info en tickets: 050/41.11.00

 ?? FOTO KURT DESPLENTER ?? Voor de echte diehardfan­s van platte humor: de wc-sketch.
FOTO KURT DESPLENTER Voor de echte diehardfan­s van platte humor: de wc-sketch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium