Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zatte Rita met een hoedje en Koen Crucke in lederhose

‘Cruise Nostalgie’ in ’t Colisee

-

Wat?

Al de zesde zomershow rond Jacky Lafon, dit keer in het teken van een zomerse, nostalgisc­he cruise. Het wordt een vaart vol sketches, moppen en hoofdzakel­ijk Nederlands­talige muziek.

Wie?

Lafon is de spil van de revue, maar een groot deel van de tijd gaat naar de zangers. Lafon strikte dan ook klinkende namen: Koen Crucke, Laura Lynn en David Vandyck.

Goed gelachen?

Zet Jacky Lafon een gek hoedje op en haar publiek gaat al strijk. Dat heeft het voordeel dat de ambiance er meteen in zit, maar het nadeel dat de motivatie om de humor net dat ietsje verder te tillen ontbreekt.

Topper?

Koen Crucke in lederhose. Of verkleed als tandarts met een valse snor die maar niet wou blijven plakken tijdens de première. Crucke laat zich zonder enige gêne gaan en zet als lolbroek zijn voet met gemak naast Lafon.

Genoten van de muziek? Geen livemuziek, maar playback. En dat verloopt niet altijd

vlekkeloos. Wel drie uitstekend­e stemmen, Koen Crucke op kop. Zeker wanneer hij de iets ‘klassieker­e’ toer op gaat. Belangrijk om weten is wel dat u van de bekende Nederlands­talige liedjes moet houden.

Wie zit er in de zaal? Op enkele uitzonderi­ngen na, zestigplus­sers. Hoeveel kost het? De entree bedraagt 29 euro. Gaan of thuisblijv­en?

Fan van Jacky Lafon én van Vlaamse muziek? Niet twijfelen, doen. Maar met drie grote zangsterre­n die elke hun ding willen doen, mist Cruise Nostalgie de revuesfeer, hoezeer het showballet zich ook in zijn mooiste pakjes hijst. De show duurt zeker drieënhalf uur en lijkt te vaak op een aan elkaar rijgen van optredens. Ronduit ergerlijk is de reclame die Lafon voortduren­d meent te moeten maken. Voor haar bier, voor haar volgende show en voor een cruise later in het jaar.

Tot 2 september: iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 14.30u. Op 6, 20 en 27 augustus ook om 20.30u. In Kusttheate­r ’t Colisee in Blankenber­ge. Info en reservatie: 050/70.81.98, www.kusttheate­r.com

 ?? FOTO KURT DESPLENTER ?? Koen Crucke en Jacky Lafon.
FOTO KURT DESPLENTER Koen Crucke en Jacky Lafon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium