Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zonder woorden in onderbroek

BESTE HUMOR

-

Wat?

Nagelnieuw­e revue van ongeveer drie uur. Humoristis­che sketches, muziek met liveorkest en dans van het showballet wisselen elkaar af.

Wie?

De show is opgebouwd rond Peter Bulckaen, die u kent uit

Familie, en Jeroen Maes die ooit in Thuis en Nonkel Jef speelde. Zang komt onder meer van Saskia Debaere, Martine De Jaegher, Jurgen Stein en uiteraard Ray Lewis, de vroegere leadzanger van The Drifters.

Goed gelachen?

Platvoers gaan wonen in een huis met aangebouwd­e porgelo en een tuin waarin je

aambeien kweekt zonder pistaciden is eventjes leuk, maar niet als je zo een kwartier doorgaat. Dat is het euvel van voor de pauze: de sketches gaan te lang door op één gimmick. Maar er is veel beterschap in het tweede deel, dat echt geestig is.

Topper?

De woordeloze sketch waarin Maes en Bulckaen verkleed als drie ijsmannen – of zijn het uitgerekte ijsberen? – over het podium schrijden, is knap. Hilarisch wordt het wanneer ze hun kostuum uittrekken en in hun onderbroek muziek spelen op hun tepels en buik.

Genoten van de muziek?

Livemuziek, altijd een pluspunt. Bovendien: wat een stem heeft Martine De Jaegher, die u misschien kent als Renske uit de komedie

Brasschaat­se Huisvrouwe­n.

Wie zit er in de zaal?

Een publiek van middelbare leeftijd en ouder.

Hoeveel kost het?

De entree bedraagt 32 euro.

Gaan of thuisblijv­en?

De show komt wat slapjes op gang, maar wint naarmate de avond vordert vaart. Peter Bulckaen en Jeroen Maes hebben onmiskenba­ar komisch talent, al blijft de humor vrij

basic. Het orkest is compleet vrouwelijk en het moment waarop alle muzikanten en alle artiesten op het podium een U2-medley ten beste geven, is een applaus dubbel en dik waard. Datzelfde geldt trouwens voor het verrassend­e schaduwspe­l. Vandaar: gaan!

Op 27 en 28 juli en in augustus iedere vrijdag, zaterdag en maandag. In Kusttheate­r ’t Colisee in Blankenber­ge. Info en reservatie: 050/70.81.98, www.kusttheate­r.com

 ?? FOTO KURT DESPLENTER ?? De kostuums gaan uit tijdens een woordeloze sketch.
FOTO KURT DESPLENTER De kostuums gaan uit tijdens een woordeloze sketch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium