Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Camping Dreamville krijgt grondige poetsbeurt na uittocht eerste weekend

Eventjes rust in Boom: 38.000 festivalga­ngers naar huis

- (jb)

De uittocht na het eerste weekend van Tomorrowla­nd is vlot verlopen. Voor de organisati­e begint nu een race tegen de klok om camping Dreamville weer helemaal spic en span te krijgen voor de volgende lading van 38.000 festivalga­ngers het komende weekend.

De uitstroom kwam zondagnami­ddag en -avond schoorvoet­end op gang. Gisterocht­end waren er al heel wat vroege vogels op de luchthaven van Zaventem.

Ze kregen er nog een kleine afterparty bovenop bij de stand van Tomorrowla­nd.

Vandaag nog begint de opkuis en het opnieuw aankleden van camping Dreamville, om tegen donderdag de tweede lading van 38.000 festivalga­ngers een slaapplaat­s te bieden. “Dat is een huzarenstu­kje. Niet alleen moeten we 2.700 tenten terug opzetten, maar ook alle andere ‘vaste constructi­es’ moeten gereinigd worden en onder meer het beddengoed moet ververst worden”, zegt Debby Wilmsen voor Tomorrowla­nd.

Voor het eerst stond op de camping een balie van Brussels Airlines. “De festivalga­ngers die met ons vliegen, kunnen hun bagage hier rechtstree­ks inchecken en wij zorgen voor de afhandelin­g”, zegt woordvoerd­er Maaike Andries. De luchtvaart­maatschapp­ij had vooropgest­eld om zo’n 1.500 stuks bagage in te zamelen. “We gaan dat aantal zeker overschrij­den. De bagage blijft in een bewaakte zone en gaat nadien de vrachtwage­n op. Die wordt verzegeld zodat alles beveiligd blijft”, legt Andries uit. Er zijn voor deze gratis service 25 medewerker­s van Brussels Airlines actief op Tomorrowla­nd.

Kapotte tenten worden draagtasse­n

Traditione­el laten de kampeerder­s heel wat spullen achter. Daarom wordt de organisati­e Ecoso in- geschakeld. Die behelst acht kringwinke­ls in Mechelen en de Rupelstree­k. Het project Camp2Camp op Tomorrowla­nd is er een onderdeel van. “Vorig jaar zamelden we zo’n 25 ton goederen in, vooral tenten, maar ook allerhande kampeermat­eriaal. Die bezorgen we na een reinigings­beurt en een technische controle een tweede leven. Nieuw is dat we volgend jaar deze materialen ook gaan verhuren aan de festivalga­ngers”, legt Jolien Roelandt voor Camp2Camp uit.

Maandag waren ze met een honderdtal medewerker­s in de weer. “Voor het eerst hebben we vooraf de festivalga­ngers gevraagd om kampeermat­eriaal dat ze wilden achterlate­n, binnen te brengen. Dat is zeer goed gelukt. We gaan meer dan die 25 ton van vorig jaar halen.”

De volgende maanden wordt alles proper gemaakt. Spullen die niet stuk zijn, krijgen een tweede leven via een sociaal tewerkstel­lingsproje­ct. Verder worden er draagtasse­n gemaakt van grondzeile­n van tenten en ook poncho’s van tenten die niet meer volledig zijn.

 ?? FOTO'S MAARTEN DE BOUW ?? Heel wat achtergela­ten tenten en ander kampeermat­eriaal op camping Dreamville. Tegen komend weekend moet het hier helemaal proper zijn voor de volgende lading festivalga­ngers.
FOTO'S MAARTEN DE BOUW Heel wat achtergela­ten tenten en ander kampeermat­eriaal op camping Dreamville. Tegen komend weekend moet het hier helemaal proper zijn voor de volgende lading festivalga­ngers.
 ??  ?? Vrijwillig­ers van Camp2Camp verzamelen achtergela­ten spullen om ze te recycleren.
Vrijwillig­ers van Camp2Camp verzamelen achtergela­ten spullen om ze te recycleren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium